Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk Gemiadamlarının yabancı gemilerde istihdam sorunu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, "Dünyada Çin'den sonra en fazla gemi adamı yetiştiren ülke olmamıza karşın, yabancı gemilerde çalışma sıralamasında sondan ikinciyiz" dedi.

Şevli, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Denizcilik Fakültesine bağlı Denizcilik Kulübünce düzenlenen "Denizcilik Sektörü Değerlendirmesi ve Filyos Liman Projesi" konulu konferansta, gemi adamlarının herhangi gemiyle dünyanın neresine giderse gitsin birinci sınıf muamele gördüğünü söyledi.

Türkiye'de yetişen gemi adamlarının birinci sınıf sertifikalı olduğunu anlatan Şevli, denizcilik eğitiminde yaptıkları düzenlemenin kaliteyi daha da arttırdığını dile getirdi.

Dünyada Çin'den sonra en fazla gemi adamı yetiştiren ülke Türkiye

Şevli, yabancı gemide çalışmanın güven gerektirdiğine işaret ederek, "Dünyada Çin'den sonra en fazla gemi adamı yetiştiren ülke olmamıza karşın, yabancı gemilerinde çalışma sıralamasında sondan ikinciyiz. Bunda bir tezat var, ülke olarak çözmemiz gereken bir konu. Dünyadaki gemilerde Türk bayrağı dalgalansın istiyoruz" diye konuştu.

En güvenli ve fazla taşımacılığın deniz yoluyla yapıldığını vurgulayan Şevli, ülkede 178 bin 504 aktif gemi adamı bulunduğunu dile getirdi.



Eklenme tarihi: 09.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ


Eğitim kalitesi ve Teşvik + Reklam
Bundan 25 yıl kadar önce çalıştığımız yabancı gemilerde Kamarot ve silici olarak görev yapan Filipinli personel bu gün dünyanın sayılı Denizcilik firmalarında Kaptan ve Baş makinist olarak görev yapıyorlar.Bizdeki sorun zaten belli,bundan elli sene önceki zihniyet hala denizcilik sektörünü yönetiyor.Kalileti eğitim,Özel sektör desteği,En önemlişi Devlet desteği ve teşviki olmalıdır.Seksenli yıllarda armatörün biri hala sağdır kendisi akdeniz Türk gölü diyordu Hakikaten öyleydi,şimdi Marmarayı bile kaybettik bilmem o armatör farkındamı.BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMA SELAMETLER.

Yazan: Kerempeli - 16.04.2015 11:00:14


GERÇEK KALBUR ELEMESİ YAPILMASI GEREKİYOR
AKADAŞ BENCE Bütün gemiciler İngilizceyi bilmesi gerekiyor,, Hatta devletin SIKI BİR İngilizce denizcilik SÖZLÜ SINAVI YAPMASI ve sonra gemici cüzdanı verilmesi gerekiyor...sözlü sınavı geçenlere ve denizde 10 yılı dolduranlara Yeşil pasaport verilmeli çünkü ingilzceyi iyi konuşanlar ülkeyide iyi temsil ederler. Aslında bir türk vatandaşı olarak yabancı dil öğrenmeye karşıyım Fakat bu denizcilik mesleğinde İngilizce mecbur çünkü daha ülkeden çıkar çıkmaz Türkçenin işi bitiyor.sürekli yabancılarla alış veriş başlıyor.
Yazan: Adem POMAKER - 7.03.2015 12:18:45


Standarti saglamamiz sart
Gectigimiz 2 yildir yabanci firmada calismaktayim.Firma sektordeki yenilikler hakkinda personelini bilgilendiriyor.Duzenli olarak gemiyi teftis ediyor.eksiklikler varsa tespit edilip sure verilerek gideriliyor.yedek parca sorunu asla yok.maas ise duzenli olarak odenmekte.kisacasi ingilizce sart.zaten bir makinecinin ingilizceyi bilmeden instruction manual okuyamiyorsa , okuyup anlayamadigini nasil isletmesini bakim tutumunu yapacak ?
Yazan: Hakan Aydin - 3.03.2015 10:04:52


gemicilik
Arkadaslargemi cuzdani almak zor degil is bulmak bir suru engel cikariyorlar su kadar maas vercegiz bu kadar para vemeniz gerekiyor falanzaten vermisiz verecegimiz kadar daha ne verelim bide komusyon istiyorlar nerde o para ben bugun geldim istanbuldan biraz insafli olmaklazim sayin kaptanlarim ve devlet buyuklerim is ariyoruz ama yok bekliyoruz saygilarimla
Yazan: seref siga - 23.12.2014 16:40:52


ironi
Bu tesbiti yapan zati muhterem aslinda, soyle demek istemis; Dunyada encok gemi adamini Cin devledi yetistiriyor, yine dunya olceginde bakildiginda elindeki kisitli vede kendi gemiadamlarina ragmen en fazla yapanci gemiadamina iyi olanagi turk armatoru sagliyor
Yazan: skipper seaman - 11.08.2014 13:44:37


BİRİNCİ SINIF ?
İsmail Öztürk e katılıyorum. İlaveten Yat sektöründe Türkiye olarak İLO örgütünün gemi adamları hakkındaki düzenlemesi MLC 2006 kurallarını imzalamadığımız için Yurtdışı yat firmaları kabul etmiyor. Yeterliliğin önemi yok STCW belgelerini yetersiz görüyorlar, Yetkililere göre Her taraf kalifiye denizci !!! Fakat ne hikmetse hiçkimsenin yurtdışında çalışmasını istemiyorlar, Piyasa fiyatlarının yükselmesi işlerine gelmiyecek ,Elbet bir gün çözüm üretecek birileri çıkacaktır, Sabır,Sabır Sabır... Selametle...
Yazan: Gökhan ARI - 11.05.2014 23:19:18


malesef yanlis tespit.
Turk drnizcileri sertifikasyon ve egitim acisindan 1. Sinif degerlendirmesi yapilmis. Sayin genel mudur kendi yazip kendi okuyacak sanmis olacak... Denizcilik sektoru nakliye gemilerinden ibaret degildir. Ulkemizde yatcilik cok yuksek potansiyele sahip ancak gereken deger gosterilmemektedir. Yat sektorunu tercih eden denizciler tecrube, bilgi ve becerilerine bakilmaksizin, yabanci teknelerde, basta sertifikalar olmak uzere genel olarak 3,sinif ulke vatandasi muamelesi gormektedir. Yabanci bayrak bir tekne de Sınırlı Vrd. Zbt. Dediginiz zaman oyle bir ehliyetmi var diyerek resmen dalga geciliyor. Merakla beklenen 2016 oncesinde, gemi adamlari yeterlikleri konusunda ve yat sektorundeki sorunlarla ilgili derin bir calisma yapilmali ve ulkemizin denizcilkm konusunda ki gelisimine en kisa sure de ivme kazandirilmalidir. Bu yorumu okuyup durumun onemi kavrayabilen ust duzey yonetici veya burokrat her kim var ise lutfen konuyla ilgilenerek gereken yerlere bilgilendirme de bulunsunlar....
Yazan: ismail ozturk - 11.05.2014 02:06:14




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYGAZ A.Ş.
 SUDE Denizcilik
 SARIOĞLU Denizcil..
 AKIN AKSU Yat
 MARTRANS
 ORGANİKSAN Ltd.
 BEREM Denizcilik
 EGE Sualtı Gemici..
 MIRAY Internation..
 MARİN Römorkör ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim