Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kuşadası'nda yoğun gemi trafiği
Kuşadası Ege Ports Limanı'na altı gemi ile 12 bin 357 turist geldi. Limana sabah saatlerinde "Sea Cloud", "Celebrity Sıhouette", "Cristal Serenıty", "Louis Olympia", "Naorwagıan Spırıt" ve "Artemis" isimli gemiler yanaştı. Çoğunluğu Amerikalı 12 bin 357 turistin büyük bölümü ilçede etkili olan sağnak yağışa aldırış etmeden tur otobüsleriyle Efes Antik Kenti ile Meryemana Evi'ni ziyarete gitti. Turistlerin bir bölümü de Kuşadası çarşılarında alışveriş yaptı.

40 LİMAN ARASINDA ÜÇÜNCÜ

İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Adnan Tuncay, Kuşadası Limanına 2014 sezonunun yoğun gemi trafiğinin bugün yaşadığını belirtti. Yatırımlarla limanın daha fazla gemiye hizmet verebilecek kapasiteye ulaştırıldığını kaydeden Tuncay, şunları söyledi: "Gemi acentesi olarak bizler de bu artıştan memnunuz. Daha fazla gemi geldikçe, sadece liman ve acenteler kazanmıyor, ilçemiz, ülkemiz kazanıyor. Kuşadası limanı, Ege ve Akdeniz çanağında kruvaziyer destinasyonlarındaki ilk 40 liman arasında 3. sırada yer alıyor. Kuşadası'na gelmek isteyen firma sayısında artış var. Bu artışta ilk sebep Efes-Meryemana turu ve Pirene gibi destinasyon alanlarının önemi. İkinci sırada da limanın hizmet kalitesinin üst seviyede olması."

Kuşadası Ege Ports Limanı'na Mayıs ayında 60 kruvaziyer gemisi seferinin olduğunu belirten Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör ise, "Kuşadası Limanı sezonun ilk yoğun gününü bugün yaşıyor. Gemilerle 12 bin 357 turist giriş yaptı. Gemilerde bulunan personelle bu sayı 15 bin'e yaklaştı" bilgisini verdi. 2014 yılında 510 gemi seferi ile 620 bin turistin gelmesinin beklendiğini ifade eden Güngör, feribotlarla gelenler dahil edildiğinde bu rakamın 700 bini geçeceğini bildirdi.



Kaynak: Yeniasır
Eklenme tarihi: 10.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEK Denizcilik
 DEN-TA Denizcilik
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 CHEMTANKERS Shipp..
 MASTER Petrol
 DEKAMAR
 YÜKSEL Denizcilik
 GEDİZ Denizcilik
 EKOL Denizcilik
 NİYANA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim