Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
O gemi yoluna devam edecek
Çanakkale Boğazı geçişi sırasında dün makine arızası yaptığı için Kilye Koyu açıklarına demirletilen Al Entisar gemisinde inceleme tamamlandı. Gemiye bir gün sonra seyir izni verildi.



İstanbul Tuzla Limanı'ndan Libya'ya gitmek üzere hareket eden Al Entisar isimli Libya bayraklı gemi, dün Çanakkale boğazına giriş yapmış, Gelibolu’da kılavuz kaptan alan gemi, bir süre sonra Çanakkale boğazında arızalanmıştı. Eceabat açıklarına demirletilen gemide, Çanakkale Liman Başkanlığı yetkilileri tarafından gerekli incelemeler yapıldı. Gemi makine arızasını kendi imkanlarıyla giderdiği geminin seyrine engel teşkil eden herhangi bir durum olmadığı rapor edildi.

Kılavuz kaptan Mehmet Karcı’ya karşı gösterilen şiddetli itiraz ve tacizler dolayısıyla gemi kaptanı ve personelinin ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. Soruşturmanın geminin acentesi vasıtasıyla yapılacağı belirtildi. ‘Al Entisar’ ın gerekli işlemlerin tamamlanması sonrası yeni bir kılavuz kaptan eşliğinde Çanakkale Boğazı’nı geçip yoluna devam etmesine izin verilecek.

2012 Aralık ayında İskenderun'a gelen Al Entisar adlı geminin, Suriyeli muhaliflere füze getirdiği iddiası ortaya atılmıştı. Gemide ayrıca geçen yıl Nisan ayında İstanbul Tuzla Limanı’nda demirli olduğu esnada tüfek parçası, mermi ve tabanca ele geçirildiği öne sürülmüştü.

Dün Çanakkale boğazından geçiş yapmak isteyen gemi, Gelibolu'dan kılavuz kaptan aldıktan sonra Gocuk Burnu açıklarına makine arızası yapmış, Kılavuz kaptan Mehmet Karcı, gemide arızanın yanı sıra birçok uygunsuzluk tespit ettiğini, geminin aşırı bakımsız olduğunu, elektrik seyir ekipmanlarının anlaşılmayan bir lisanda etiketlendiğini, gemi kaptanının gemiye yeni katıldığını ve her şeye tamamen hakim olmadığını, gemi kaptanının kendisine aşırı şekilde tepki gösterdiğini, tahrik edecek şekilde üzerine yürüdüğünü rapor etmişti. Bunun üzerine gemi, seyir emniyetini tehlikeye attığı için Eceabat açıklarında demirletilmişti.


***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

29.05.2014 - Vukuatlı gemi Çanakkale Boğazı'nda durduruldu




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 30.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JALE Tur
 UND RORO İşletmel..
 SERPEN Shipping
 İMAMOĞLU Denizcil..
 LÜFER Turizm orga..
 GEMAK
 SELİNDA Boat
 BEYKİM Petrolcülü..
 MMMARİNE denizcil..
 DEVAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim