Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Karasu'nun başına bela olan gemi
Karasu Yenimahalle'de on yıldır batık şekilde yatan ve bir yıl önce batıktan çıkarılan geminin kaldırılması için mahalle muhtarı ve Su Ürünleri Kooperatif Başkanı girişimlerde bulundu.

2004 yılında Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, Kocaali İlçesinde akaryakıt kaçakçılığı yaptığı için yapılan operasyon sonucunda, kaçak mazot ile ele geçirilen ve el koyulan Eliza-1 isimli gemi 9 yıl Yenimahalle’de yarı batık şekilde duruyordu. Daha sonra Kocaeli tasfiye İşletme Müdürlüğü’nce ihaleye çıkarılıp satılan Alize-1 gemisi bir yıl önce sahibi tarafından sudan çıkartıldı. Sudan çıkarılan gemi bir yıldır balıkçı teknelerinin arasında kıyıya bağlı şekilde bekliyor. Balıkçılar için büyük tehlike oluşturan ve görüntü kirliliği yaratan geminin bir an evvel alınmasını isteyen Karasu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Sezer, "Bu Alize isimli gemi 8 yıldır, balıkçılarımızın liman olarak kullandığı Sakarya Nehri'nin kenarında park halinde duruyor. Daha önce geminin yarısından çoğu nehre battı. Daha sonra satın alınarak çıkartıldı ve şimdi kara bir leke gibi rıhtımda duruyor. Bunun burada tabii ki sakıncıları var. Dışarıdan bölgemizi ziyarete gelenler merak edip gemiye çıkmak istiyorlar bu da büyük bir tehlike oluşturuyor. Ayrıca bu bölgenin balıkçılarının yanaşacağı rıhtımı da işkâl etti. Bu geminin bir an evvel buradan alınmasını istiyoruz" dedi.



Yenimahalle Muhtarı Bünyamin Ceylan ise, "Bu gemi yıllardır burada batık şekilde durdu ve daha sonra çıkardılar. Bir yıldır da burada sahipsiz bir şekilde bekliyor. Bu da bizim için büyük bir sorun oluşturuyor. Buradaki balıkçılarımız içinde tehlikeli oluyor. Biz bu geminin burada kaldırılmasını istiyoruz ve buradan kaldırılması için de yetkili mercilere başvurduk" dedi.



Kaynak: sakaryarehberim
Eklenme tarihi: 02.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EVMAR Denizcilik
 ÖZDADAYLILAR deni..
 YÜKSEL Denizcilik
 İNTA Denizcilik
 NAKLET Ticaret Lt..
 CHEMTANKERS Shipp..
 MALATYA Büyükşehi..
 DMV Denizcilik
 SİNOMAR Denizcili..
 SAN-MAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim