Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Brezilyalı Gemi komutanı Mersin valisini ziyarte etti
Brezilya Liberal Gemi Komutanı Tümamiral Walter Edvardo Bombarda ile Savunma Ataşesi Albay Alan Kardec Mota, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tümamiral Bombarda, “Mersin’de olmaktan ve buradaki güzellikleri görmekten keyif alıyoruz. Ziyaret noktası olarak Mersin’i seçmemizin en büyük nedeni Türkiye’ye olan ilgimiz. Sayın Valimize bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.



Bombarda, bu yıl ülkesinde futbolda düzenlenecek olan Dünya Kupası’na atıfta bulunarak, “Ben aynı zamanda futbol büyükelçisi olarak burada bulunuyorum sadece amiral olarak değil” diye konuştu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Tümamiral Bombarda, Savunma Ataşesi Mota ile beraberindeki heyeti Mersin Limanı’nda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “İlimize ve ülkemize hoş geldiniz. Sizlere ve tıpkı Türk donanması gibi Birleşmiş Milletler görev gücü içerisinde yer alarak uluslararası alanda görev yapan tüm donanma mensuplarına başarılar diliyorum. Türkiye ve Brezilya arasındaki güzel ilişkilerin bu ziyaretlerle daha da güçleneceğine inanıyorum. Gelecek günlerde barış temelinde dünya barışının gelişmesi ve güçlenmesi adına bu işbirliklerinin gelişmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu, konuklarına Mersin Limanı, Serbest Bölge ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nı tanıtarak, “Mersin, Türkiye’nin önemli liman ve ticaret kenti. Geçtiğimiz yıl 25 milyar dolarlık bir ticaret hacmi gerçekleştiren limanımız, Doğu Akdeniz’in en büyük, Türkiye’nin ise 2’inci en büyük limanı. İlimizde aynı zamanda Türkiye’nin kurulan ilk serbest bölgesi ve Mersin’de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığımız var. Hem ticaret hem de uluslararası ilişkilerde Mersin, böyle ziyaretlere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyor. Ben Sayın Amirale ekibine öncelikle başarılar ve sağlık diliyor, ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Tümamiral Bombarda, Vali Güzeloğlu'na ‘Naval Power’ isimli Kitap hediye ederken, Güzeloğlu ise Mut’ta bulunan bin yıllık bir zeytin ağacında yetişen zeytin, zeytinyağı ürünleri ve narların bulunduğu bir sepet hediye etti.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 06.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEAHAWK Training ..
 İYEM Asya Denizci..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 MIRAY Internation..
 SDS Denizcilik ve..
 ARTUR Teknesi
 AY İnşaat Turizm ..
 SOYLU Denizcilik ..
 DEEP Maritime
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim