Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Marmaris’te “Diva” sevinci
Büyüklüğü ve isminden dolayı "denizlerin divası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer "Aida Diva", bu sezon 6. kez rotasını Marmaris'e çevirdi. Gemi 6 seferinde ilçeye çoğu Alman yaklaşık 18 bin turist getirdi.

Dünyanın en büyün yolcu gemilerinden birisi olan İtalyan bayraklı Aida Diva, bu sezon gerçekleştirdiği 6 seferde Marmaris’e yaklaşık 18 bin turist taşıdı.

Yunanistan’ın Heraklion Limanı’ndan gelen dev kruvaziyer, 70 gün içinde 6. kez Marmaris’e geldi. Sabah saatlerinde Marmaris Körfezi’ne giriş yapan yolcu gemisi, römorkörler yardımıyla Marmaris Limanı’nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Büyüklüğü ve isminden dolayı “denizlerin divası” olarak adlandırılan 11 katlı dev kruvaziyer, ilçede tatilini geçiren turistlerin ilgi odağı oldu.

Gemide, çoğu Alman yaklaşık 2 bin 300 yolcu ile 607 personel bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, havanın sıcak olmasını fırsat bilerek Yat Limanı ve Kordon Caddesi’nde yürüyüş yaptı, deniz kenarındaki kafeterya ve restoranlarda oturarak güneşlendi.

Turistlerin bazıları günlük tekne turlarına katılarak koyları yakından görme fırsatını elde ederken, şehir merkezinde gününü geçirmek isteyen yolcular ise Marmaris Kapalı Çarşısı’nda alışveriş yaptı, tarihi öneme sahip yerleri ziyaret etti. Gemi yolcuları nedeniyle çarşıda yoğunluk yaşandı.

Marmaris Limanı yetkilileri, Aida Diva’nın bu sezon ilçeye büyük çoğunluğu Alman yaklaşık 18 bin turist getirdiğini kaydetti. Yetkililer, geminin ilçeye bu ay planlanmış bir seferinin daha olduğunu bildirdi.

Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin grostonluk, 250 metre uzunluğundaki lüks geminin içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu öğrenildi.

Aida Diva kruvaziyerinin, akşam saatlerinde Antalya’ya gitmek üzere Marmaris’ten ayrılacağı belirtildi.



Eklenme tarihi: 12.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEXPERT Teknoloji..
 AY İnşaat Turizm ..
 ASPET Gemi
 İSKELE Denizcilik..
 ZAS Denizcilik
 KAPTANOĞLU Denizc..
 ÇAVANOZ Motor
 MOBYDİCK Yat
 TEKNOMARİN Denizi..
 AE Medya Turizm İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim