Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Arkas filosunu büyütüyor
Denizcilikte Türkiye'yi dünyayla buluşturan Arkas Holding filosunu genişletiyor. Gisele A'yı filosuna katan Arkas'ın 35'inci gemisi ağustosta gelecek.

İzmir'den dünyaya açılan Arkas Holding, artan ticaret hacmi ve nakliye ihtiyacına bağlı olarak konteyner gemisi yatırımlarına devam ediyor. Arkas'ın yeni gemisi Gisele A ve kardeş gemisi Kemal A, Türkiye'nin ve Arkas filosunun en büyük gemileri olma unvanına sahip oldu. 208 metre uzunluğundaki 2 bin 764 TEU kapasiteli Gisele A'da 400 reefer (soğutuculu konteyner) taşıyabilecek donanım bulunuyor.

2 YENİ GEMİ YOLDA

Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden ve büyümeye devam eden Arkas Deniz Ticaret Filosu'ndaki konteyner gemi sayısı Gisele A gemisi ile birlikte 34'e, toplam taşıma kapasitesi 50 bin 344 TEU'ya çıktı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas "35'inci gemimizi ağustosta teslim alacağız. Ayrıca yeni teknolojiye sahip, yakıtı düşük, kapasitesi büyük 2 yeni gemi için Çin'de bir tersaneye sipariş verdik. 2016'da teslim almayı bekliyoruz" dedi. Arkas şunları söyledi: "Arkas Line tarafından işletilen Gisele A gemisi Batı Afrika'da çalışıyor. Arkas Line, ticaretin gelişme potansiyeli olan yeni pazarlara yol açıyor, tarifeli gemi seferleri ile taşıma yapıyor. Türkiye ile Batı Afrika ülkeleri arasında ticaret yapan ihracatçıya düzenli gemi seferleri ile nakliye konusunda önemli bir hizmet sunuyor. Yeni pazarlara THY'nin uçak seferi başlatması gibi Arkas da, yükler için denizi kullanıyor, gemi gönderiyor." Özellikle ticaretin geliştiği pazarlara, ihracatçıyı desteklemek adına tarifeli gemi seferleri yaptıklarını belirten Arkas şöyle devam etti: "Batı Afrika Servisi dahilinde gemilerimizle Ekvator Ginesi, Gana, Nijerya ve Fildişi limanlarına yük taşıması yapıyoruz. Algeciras limanına aktarılacak olan yükler buradan Batı Afrika limanlarına ulaştırılıyor. Batı Afrika limanlarından alınan yükler, Arkas Line tarafından Algeciras aktarmalı olarak gidecekleri ülkelere taşınıyor."

6 BİN 700 KİŞİYE İŞ İMKÂNI SAĞLIYOR

Arkas 61 şirketi ile 6 bin 700 kişiye istihdam sağlıyor. Deniz, kara, demir ve havayolu taşımacılığı ile entegre ederek sunduğu lojistik hizmetleri, acentecilik, armatörlük ve liman işletmeciliği gibi ana iş kollarının yanında gemilere yakıt ikmali, otomotive, sigorta hizmetleri, turizm gibi yan iş kollarında da faaliyet gösteriyor. Arkas'ın yurtiçinde 13, yurtdışında Akdeniz ve Karadeniz'de 19 ülkede 37 olmak üzere 50 ofisi bulunuyor. Firmanın 2013 cirosu 1.3 milyar dolar.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 26.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İMAMOĞULLARI deni..
 AKSU Su Dağıtım T..
 SAFİR Gemi Tasima..
 TUAN Denizcilik
 BEY Denizcilik
 ADAMARİN Tur. Taş..
 NOSA Den. Loj. It..
 OBA Denizcilik
 DERİN Gemi işl.sa..
 BOCA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim