Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizde kaybolan 5 genç bulunamıyor
İstanbul Kumburgaz'da denizde kaybolan 5 genci arama çalışmaları devam ediyor. Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, "Haber verilseydi daha kısa sürede bulunurdu" dedi. İDO da deniz otobüsünde "Bir yolcudan geminin kaptanına ihbar ulaşmıştır" iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Kumburgaz, Kamiloba sahilinde geçtiğimizi pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten, halen haber bir haber alınamadı.



Bir yolcudan geminin kaptanına ihbar ulaşmıştır

Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için ekipler arama çalışmalarını sürdürürken, İDO "Kemal Reis-5 deniz otobüsünde bir yolcudan geminin kaptanına bir ihbar ulaşmıştır" iddialarına açıklık getirdi.

Yapılan açıklama şöyle denildi:

"İDO'nun 17 Ağustos Pazar günkü, saat 17:00 Avşa kalkışlı Avşa-Marmara Adası-Yenikapı seferini yapan Kemal Reis-5 deniz otobüsünde, seyir sırasında, bir yolcudan geminin kaptanına bir ihbar ulaşmıştır. Yolcu tarafından, gemi personeli aracılığıyla kaptana iletilen bu ihbara göre, yolcular geminin açıklarında hareket eden bir şey gördüklerini, bunun içinde insan barındıran bir kayık yahut başka bir araç olabileceğinden şüphe ettiklerini bildirmişlerdir."

Herhangi bir bulguya rastlamamış

"Bunun üzerine, zorlu hava şartlarında gerçekleşen deniz yolculuğuna rağmen, kaptan gerek radar, gerekse, dürbün ve gözle tüm kontrollerini gerçekleştirmiştir. Kaptanın yaptığı kontrollerde herhangi bir bulguya rastlamamış, bunun üzerine kaptan, yolcuların yaptığı ihbarı esas alarak, derhal Kıyı Emniyeti’ni, bağlı sektör Marmara’yı 14. Kanal’dan aramış, bulundukları koordinatı ve ihbar edilen olayın mevkiini bildirmiştir, ihbarın alındığının teyidini yapmıştır."

Artık kayıp arama safhasına geçiyoruz

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG AME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, gençlerin kaybolduğu saatlerde haber verilmediğini ve bu nedenle arama çalışmalarının geç başladığını belirterek, "İlk kritik saatler, kazazedenin kurtarılması için altın saatlerdir. Kazazedenin sağ salim kurtarılması konusunda daha net çalışmalar yapılabiliyor. Ancak bu saatler haber verilmeyerek kaybedilmiş. Haber verilseydi daha kısa sürede bulunurdu. Arama kurtarma safhasını geçiyoruz. Artık kayıp arama safhasına doğru geçiyoruz" diye konuştu.

Gemilere anons geçildi

Karadayı, henüz ulaşılamayan gençlerin en kısa sürede bulunabilmesi için denizdeki bütün gemilerle iletişim sağlandığını belirterek, "Sahil Güvenlik birimi Marmara Denizi'nde bulunan gemilere anons geçerek, 5 kişinin kaybolduğunu söylüyor ve seyirleri sırasında dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor" dedi.

Deniz Kuvvetleri de devrede

Öte yandan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait A585 ile M267 borda numaralı gemiler de saat 07.00 sıralarında arama çalışmalarına katıldı.

Mayın tarama ve arama kurtarma gemisi olarak hizmet veren bu iki gemi, sonar cihazı ile denizin tabanını tarayacak, herhangi şüpheli durumda o noktaya yoğunlaşıp dalgıç ya da robot dalgıçlarla arama yapacak.

Çalışmalar, AFAD'a ait 1 bot, 2 dalgıç, 18 personel, Genç Denizciler Dayanışma Derneği'nden 2 bot, 15 personel, İstanbul İtfaiyesi'nden 1 helikopter, 1 bot, 4 personel, Sahil Güvenlik'ten birer uçak ile helikopter, 3 su üstü arama kurtarma gemisi ve 5 dalgıçla yürütülüyor.

Kaybolan gençlerin yakınları da geceyi Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırlarda geçirdi.

İstanbul Valisi'nden açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "4 gündür yoğun aramalarımıza rağmen bulunamayan gençlerimiz için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Allah'tan ümit kesilmez, ailelerimize sabırlar. Marmara'da kaybolan 5 gencimizi, bugün de 1 helikopter 1 uçak 4 Sahil Güvenlik 3 Deniz Kuv.Komt.lığı gemisi ve diğer birimlerle yoğun arıyoruz" dedi.


Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 21.08.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENSAN Denizcilik
 NOSA Den. Loj. It..
 RTS Denizcilik Sa..
 SARP Yat İmalat S..
 AYDEN Denizcilik
 BARİKA Denizcilik..
 FORSA Uluslararas..
 ALTERNATİF Denizc..
 YAREN Denizcilik
 MMMARİNE denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim