Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
12 Türk gemici Kanada'da mahsur kaldı
Phoenix Sun isimli gemi için Kanada'ya gelen 12 Türk gemici, ücretlerini alamadığı için 2 aydır aç-susuz yaşıyor.

Bir gemi firması tarafından 2 ay önce Kanada'ya getirilerek kaderlerine terkedilen 12 Türk gemici, Kanada'da mahsur kaldı.

Kanada'nın Quebec eyaletine bağlı Sorel kenti limanına demirleyen Panama bandıralı Phoenix Sun isimli gemiyi götürmek üzere işe alınan 12 Türk gemici, nisanda geldikleri şehirde gemi firması tarafından sahipsiz bırakıldı. Henüz ismi açıklanmayan şirketin, 60 bin doları geçen liman ücretlerini ödememesi yüzünden kaderlerine terkederek gittiği Türk gemiciler, aylardır hapishane şartlarında yaşıyorlar.



Yerel televizyon kanallarının yayınları ile bir anda ülke gündemine gelen Türk denizciler için, Sorel kentinde gıda ve insani yardım kampanyası başlatıldı. Bir televizyon kanalına konuşan 12 kişilik ekibin başı ve gemi kaptanı Semih Özkan, "Burada hapishanede gibiyiz. Paramızın ödenmemesi, biz olduğu kadar ailelerimizi de etkiliyor. Şu an stres doluyuz. Ailelerimizin geçimi, bizim yollayacağımız paraya bağlı" dedi.

DENİZCİLER BİRLİĞİ SAHİP ÇIKTI

Öte yandan olayın duyulması üzerine harekete geçen Kanada Uluslararası Denizciler Birliği, 12 Türk gemici için harekete geçti. Birlik Başkanı James Given, birlik üyelerine yayınladığı mesajda, "Türkiye'den 12 kardeşimiz buraya çalışmak için geldi. Ancak onlar, yiyecek yemekleri ve içecek suları olmadan, barbarlığın da ötesinde bir anlayışla yalnız bırakıldılar. Şimdi herkes için onlara yardım etme zamanı" çağrısında bulundu.

Sorel Belediye Başkanı Serge Pelequin de 12 Türk gemicinin tüm gıda, içecek ve temizlik ihtiyaçlarının belediye ve şehir halkının imkanları ile karşılanacağını açıkladı.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 23.08.2014




Share |




YORUMLARINIZ


iyi gunler bunlar
Ey ahmak vede gunu kurtarmak icin , gordugu yanlis vede haksizliga , sesini cikartmayan,nasil olsa bana simdilik ucu dokunmuyor diye ,tipis tipis herturlu yanlisa vede zulume boyun egen turk denizcisi daha bugunler iyi gunleriniz, unutmayin ezildikce ezilecek vede kaniniz damarlariniz kuruyunca kadar emilecek,nasil olsa bu hukumeti arkasina alarak istedigi gibi kanun ve yasalari cikartan sanli vede semirdikce kanlananTURK armatorunuz var, durmak yok yola devam...

Yazan: hursid sokari - 24.08.2014 11:52:49


bakanlık
nerde arkadaş dışişleri bakanlığı denizcilik bakanlıkları müsteşarları ne iş yapıyor, ***** o ülkedeki büyükelçiler neden var, bilmem ne kentinin belediye başkanı kadardamı olamıyorlar bu ne rahatlıktır, bune türk düşmanlıgıdır kendi içimizde, bu hükümet ne zaman sahip çıkacak artık denizcilere denizciler en fazla bu iktidar döneminde madur oldu madur edildi, oturdugunuz koltuklar ***...
Yazan: mehmet atabey - 23.08.2014 17:24:24




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OBA Denizcilik
 MSAM Denizcilik
 REKA Denizcilik
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 İMAMOĞLU Denizcil..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 ADAMAR Denizcilik
 İS-BİR Denizcilik..
 CEO Maritime Co.
 TEKNOMARİN Denizi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim