Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye ''HAMBURG SMM''ye 41 firmayla katıldı
Türkiye, dünyanın dört bir yanından 2 bin 100 firmanın katıldığı Hamburg SMM Uluslararası Gemi Yapımı, Makinesi ve Teknolojisi Fuarı’na 15’i İhracatçılar Birliği bünyesinde olmak üzere toplam 41 şirketle katıldı.

Gemi ve Yat İhracatçılar Birliği Başkanı Başaran Bayrak, ’Hamburg SMM gemi fuarı bizim çok önem verdiğimiz fuarlardan bir tanesi. Bu fuar sadece Hamburg’a veya Almanya’ya hitap etmiyor tüm dünyaya hitap ediyor. Dünya çapındaki tüm müşterilerimizle, birlikte iş yaptığımız şirketlerle burada bir araya geliyor bir birimizle bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Hatta burası bizim için buluşma noktası oldu. Eğer Türk gemi sanayi olarak büyüme arzumuz varsa burada olmak gerektiğini biliyoruz ve onun için buradayız.” dedi.

Dünyadaki gemi sanayindeki pastanın yüzde 92’sini uzak doğu ülkelerinin aldığını belirten Bayrak, ’Geri kalan pastanın çok küçük bir kısmı haksız rekabet ucuz işgücü gibi birtakım nedenlerden dolayı çok çetin bir coğrafya haline geldi. Biz son yıllarda yeni bir trend yakaladık. Talebe göre kaliteli gemiler yapıyoruz. En fazla ihracat yaptığımız ülkelerin başında Norveç var. İtalya, İngiltere ve Almanya var.” şeklinde konuştu.

Gemi üretiminde yerli malı kullanmada giderek artık kaydedildiğini belirten Bayrak, ‘‘Türk gemi sanayinin bir özelliği var. Biz milli gemi üreten bir ülkeyiz. Dizaynı biz yapıyoruz. Tabii ki içersinde yabancı menşeli ürünler var. Yüzde yüz olması mümkün değil.” dedi.

Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak ise gemicilik sektöründe Türkiye’deki son yıllarda yapılan atılımın bu fuarda gözler önüne serildiğine dikkat çekti.

Hamburg Ticaret Ataşesi Baybars Erdem ise fuar kapsamında ilk gün, ’TurkishMaritime& Naval Summit” (TMNS) düzenlendiğini belirterek, ’Bu prestijli fuarın programı dâhilinde, 2012 yılında ilk kez gerçekleştirilen TMNS denizcilik teknolojileri ve yeniliklerini denizcilik dünyasının karar vericileriyle buluşturan uluslararası bir organizasyon oldu.” dedi.


Kaynak: Haberfx
Eklenme tarihi: 11.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKUADEM Ltd Sti
 TURKON Holding
 KARYA Shipping & ..
 AKMAN Dalış Merke..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 SİMPLYDİVİNG
 BELUGA Yatcılık
 COBRA Yachting-Bo..
 TRIO Denizcilik İ..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim