Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Panama kanalı 100 yaşında
Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanusu birbirine bağlayan ve Orta Amerika ülkesi Panama’nın kaderini değiştiren ünlü kanal 100 yaşında.

20. yüzyılın en çok ses getiren mühendislik çalışmalarından biri olan ve hala önemini koruyan Panama Kanalı, üzerinde devam eden genişleme projesiyle bir asrı geride bıraktı.



Açılışından bu yana bir milyondan fazla geminin geçiş yaptığı Panama Kanalı, günümüz senaryosunda Çin ve ABD hükümetlerinin çekişmesine sahne oluyor. Latin Amerika ile ilişkilerini güçlendiren Çin yönetimi, kanalın genişletilmesinde etkin rol oynarken; ABD ise mevcut konumunu korumak için mücadele veriyor. 5,2 milyar dolara mal olacak genişleme projesinin 2016 yılı içinde bitmesi bekleniyor.

Günde ortalama 40 geminin geçişine imkan veren mevcut kanal, Panama hükümetine yılda 4 milyar dolar kazanç getiriyor. Yapımı ile birlikte gemi ölçülerine Panama standardı getiren kanal, genişletme çalışmaları sayesinde daha büyük gemilerin geçişine imkan verecek.

82 kilometre uzunluğundaki yapı, bir zamanlar ABD’nin işlettiği kanalı devralmak için savaş veren Panama halkı için büyük önem taşıyor. Ülkenin milli sembolü haline gelen ve küçük teknelerden dahi geçiş ücreti alınan kanal, ülkenin en önemli ekonomik kaynakları arasında yer alıyor.

Birçok belgesele konu olan kanalın yapılış hikayesi aynı zamanda tarihi perspektif açısından önem taşıyor. Süveyş Kanalı’nı inşa eden mühendisin komutasında ve Fransa’nın desteğiyle 1881 yılında başlatılan çalışmalar, 1904 yılında ABD tarafından devralınırken proje ancak 1904 yılında tamamlanabildi. Kanal inşaatı birçok şirketi iflasa sürüklerken, çalışmalar sırasında hastalanan 30 bin kişinin ölümüne neden oldu.


Eklenme tarihi: 12.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEGMAR Denizcilik..
 ATLAS Gözetim ve ..
 İMAMOĞULLARI deni..
 FURUNO Denizcilik
 HDR Denizcilik
 KAYIKHANE
 ORGANİKSAN Ltd.
 YAMAN Denizcilik
 TUNA Denizcilik
 MİLLER&FLAMA Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim