Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi siparişlerinde dünya dördüncüsüyüz
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk gemi inşa sektörünün gemi siparişi almada dünya dördüncüsü olduğunu belirterek, “gemi inşa sektörümüz su üstünde” dedi.

Bakan Tüzmen, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Bayrak ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek sektörün sorunlarını görüştü. Tüzmen, Türkiye'de gemi inşa sektörünün hızla büyüdüğünü, şu anda gemi siparişi almada dünya dördüncüsü olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"2 yıl sonrasına sipariş alıyoruz. Bu sektörümüz açısından önemli bir gelişmedir. Bir başka nokta da gemi inşa sektöründeki yerli katkı oranının yüzde 55'ler seviyesinde olmasıdır. Değerli Türk lirasına rağmen bu oran iyidir. Eğer Türk Lirası normal seviyesinde olsa, bu oran daha yüksek olurdu. Bütün sıkıntılara rağmen gemi inşa sektörü başarılı bir performans göstermektedir. Diğer bir deyişle gemi inşa sektörü suyun üstündedir. Gemi inşa sektörümüzün gelişmesi istihdama da önemli katkı sağlamaktadır. Sektörde şu anda 60 bin civarında istihdam sağlanmaktadır. Sektör büyüdükçe bu sayı daha da artacaktır."

Gemi inşa sektörünün 5-10 yıl içinde dünyadaki yerinin daha da ön sıralara geçeceğini kaydeden Bakan Tüzmen, yat imalatında da önemli mesafe kaydedildiğini, Türkiye'nin artık dünyanın en kaliteli yatlarını ürettiğini bildirdi. Sektörün hedefini büyük tutmasını ve ona göre yapılanmasını isteyen Bakan Tüzmen, sektörün daha büyük tonajlı gemiler üretmesi için ve ihraç etmesi için çalışacaklarını belirtti.

DÖVİZ KURLARI SIKINTIYA SOKUYOR

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile görüşen Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Bayrak da sektörün bugünkü sıkıntılarının başında döviz kurları geldiğini belirterek, kur nedeniyle siparişlerde fiyat sıkıntısı çektiklerini bildirdi.

Bayrak, “Dövizde yaşanan gelişmeler nedeniyle önümüzü göremiyoruz. 2 yıl sonrasına sipariş alabiliyoruz, talep yüksek. Ancak döviz kurları nedeniyle siparişlerde fiyat sıkıntısı çekiyoruz. 2 yıl sonrasında dövizin ne olacağını tahmin edemediğimiz için ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Bu konuda büyük sıkıntı çekiyoruz. Geçmişte dolar 1.400-1.500'lerde iken sipariş aldık, şimdi dolar 1.200'lerde. Buna bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.

Eklenme tarihi: 29.09.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 AKNUR Denizcilik
 AR Shipping
 BAYRAKTAR Denizci..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 KALYONCU Denizcil..
 ALİ RIZA AKSOY De..
 FORSA Uluslararas..
 ELBA Denizcilik
 GRANDİ Gemi Kiral..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim