Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İskenderun Limanı'nda ''Hayalet Gemi''
İskenderun Limanı'na 2012 yılında ROPAX seferleri gerçekleştirmek üzere gelen 193 metre uzunluğundaki 33 bin grostonluk İngiltere bayraklı Aqua Hercules adlı gemi, şirketin alacaklıları tarafından bağlatılması üzerine 15 aydır İskenderun Körfezi açıklarında demir atmış halde bekliyor. Körfezde mürettebatsız bekleyen geminin tehlike oluşturduğunu savunan çevreciler duruma tepki gösterdi.



İskenderun Limanı'na 2012 yılında ROPAX seferleri gerçekleştirmek üzere gelen 193 metre uzunluğundaki 33 bin grostonluk gemi, şirketin alacaklıları tarafından bağlatılması üzerine 15 aydır İskenderun Körfezi açıklarında demir atmış halde bekliyor. 185 tır ile 320 yolcu kapasiteli dev gemide, 62 adet soğutuculu araç taşıma sistemi de bulunuyor.

İngiltere bayraklı Aqua Hercules adlı geminin 7'si Türk 37 mürettebatının ise şirketin alacaklarını ödemediği gerekçesiyle gemiyi terk ettiği öğrenildi.



İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez, yaptığı açıklamada, söz konusu geminin kazaya yol açabileceğini belirterek duruma tepki gösterdi. Geminin bir an önce kaldırılması gerektiğini söyleyen Sönmez, şöyle devam etti:
"Geminin gece lambası dahi yanmıyor. İskenderun Körfezi'nde çok sayıda liman, iskele, petrol dolum tesisi bulunmaktadır. Dörtyol BOTAŞ petrol boru hattı çıkışı, Yumurtalık BOTAŞ petrol boru hattı çıkışı bulunmaktadır. Bunun dışında Sugözü Termik Santrali kömür yükleme platformu bulunmaktadır. Bu yoğunluk doğal olarak İskenderun Körfezi üzerinde gemi trafiğini olağanüstü boyutlara getirmektedir. Çok sayıda tanker, konteyner gemisi, şilep ve balıkçı tekneleri körfez üzerinde hareket halinde. Bu nedenle mürettebatsız bir şekilde aylardır bekleyen bu gemiyle ilgili bir an önce çözüm bulunmalı."

Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 14.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 BLUETANKERS
 FENWICK MARITIME
 UZAKLAR Denizcili..
 PRUVA Denizcilik ..
 VİYA Yachting
 LNS Marine Ltd. Ş..
 AE Medya Turizm İ..
 TRİO Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim