Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Skandal gemi geri gönderildi
Seçimler öncesi İzmir'e getirilen ancak eksikleri bulunduğu için 84 gün sefere çıkarılamayan Çakabey gemisi şartnameye aykırı kabul yapıldığı ortaya çıkınca, kızağa çekilmişti. Gemi Yalova'daki tersaneye geri gönderildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yalova'da imal edildiği tersaneden yerel seçimler öncesi oy toplama adına apar topar İzmir'e getirilen, ama eksikleri nedeniyle 84 gün boyunca sefere çıkamayan Çakabey, geçtiğimiz cumartesi günü tekrar imal edildiği Yalova'ya geri döndü. Egeli Sabah'ın da 3 Ekim tarihinde manşetine taşıdığı skandal yolcu vapuru, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 117 milyon euroluk ihale ile Körfez içi ulaşımda kullanılmak üzere Öz Ata Tersanecilik isimli firmaya yaptırılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda seferden alınan ve Bostanlı Vapur İskelesi'ne çekilen Çakabey, cumartesi günü tekrar Yalova'ya geri gitti. Yalova'daki tersanede bakıma alınacak olan Çakabey'in eksikleri giderildikten sonra tekrar İzmir'e geri döneceği öğrenildi. Çakabey'in Yalova'ya geri gitmesi ile birlikte Egeli Sabah'ın haklılığı da bir kez daha ortaya çıkmış oldu. İzmir'e getirilen ilk gemi olan Çakabey, 8 Şubat tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından tanıtımı yapılmış ve ilk seferini Konak-Karşıyaka arasında gerçekleştirmişti. Yerel seçimler öncesi İzmirlilerden oy toplamak adına Yalova'dan, İzmir'e getirilen geminin tanıtımı yapılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi, Çakabey isimli geminin geçici kabulünü uzun süre yapamamıştı. 84 gün boyunca iskelede bekletilen gemide yapılan tadilatın tamamlanarak şartnameye uygun hale getirilmesinin ardından önce 'Klas Belgesi' sonra da İzmir Liman Başkanlığı'ndan 'Denize Elverişlilik Belgesi'ni almıştı. Çakabey, Mayıs ayı başında eksiklerinin giderildiği belirtilip Körfez içinde yolcu taşımaya başlamıştı. Büyükşehir'e bağlı İZDENİZ tarafından hizmete sokulan ve 5 ay boyunca İzmirliler'i taşıyan Çakabey'in aslında Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından şartnameye aykırı olarak geçici kabulünün yapıldığı iddia edildi. 5 ay boyunca, İzmirliler'in canını hiçe sayarak kullanılan gemi, Bostanlı İskelesi'nde 10 gün demirli kaldıktan sonra geçtiğimiz cumartesi günü Yalova'ya gitmek üzere İzmir'den ayrıldı.



23 MİLYON LİRAYA YAPILDI

23 milyon liraya mal olan gemi, eksikleri giderilerek şartnameye uygun hale getirilecek. Çakabey, gemileri imal eden Öz Ata Tersanecilik isimli firmanın Yalova'daki tesislerine çekilecek. Fakat eksikleri olduğu için şartnamaye uygun olmayan Çakabey'in bu sefer de geçici kabulünün nasıl yapıldığı ve 'Klas Belgesi'ni nasıl aldığı koca bir soru işareti olarak kaldı. Çakabey ile ilgili olarak soru yönelttiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ise sessizliğini korudu. Öte yandan 30 Temmuz'da İzmir'e gelen yeni nesil üçüncü yolcu gemisi 1881 Atatürk'te şartnameye takılmıştı. Şartnameye uymayan 1881 Atatürk, önce Pasaport'a, ardından da Üçkuyular Vapur İskelesine bağlanarak oradan oraya taşındı. Gemi 2 ayı aşkın bir süre bekledikten sonra nihayet geçtiğimiz günlerde seferlere başlayabildi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 16.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MALATYA Belediyes..
 BELUGA Yatcılık
 DALICI Denizcilik
 REYSAŞ Denizcilik
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 KAYIKHANE
 YOROZ Agency
 GÜNGÖR Denizcilik
 GÜLHAN Denizcilik
 JEDI Yacht
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim