Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çelik Tekne Tersanesi icradan satılıyor
Tuzla’da ilk kurulan tersanelerden biri olan ve sektörün en büyük firmalarından biri olan Çelik Tekne’nin bugün icradan satış ihalesi yapılacak. Tersane için belirlenen değer 38 milyon TL. İhaleye teklif vermesi beklenen firmalar arasında, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz’ın şirketi GSD Denizcilik ve dünyanın sayılı canlı hayvan tedarikçilerinden Ürdünlü Hijazi&Ghosheh’in şirketi bulunuyor. Tasfiye sürecindeki şirketin bankalar ve piyasaya olan toplam borcu 250 milyon TL'yi buluyor.

2008’deki küresel kriz sonrası Tuzla tersaneler bölgesindeki bir çok şirket de mali sıkıntıya düştü. Galatasaray Holding* bünyesindeki Çelik Tekne Sanayi ve Ticaret A.Ş. için de mahkemeden iflas erteleme talebinde bulunulmuştu. Ancak mahkeme geçtiğimiz yıl Çelik Tekne’nin iflasına karar verdi.

50 MİLYON TL’YE ÇIKABİLİR

İflas kararı ile birlikte şirketin tasfiyesi gündeme geldi. İstanbul Anadolu 10 İcra Müdürlüğü de Tuzla’daki Çelik Tekne’nin icradan satışı için gün belirledi. İhale bugün Anadolu Adalet Sarayı Mezat Salonu’nda yapılacak. 80 bin metre kare üzerine kurulu tersane için belirlenen değer 38 milyon 89 bin TL. İcradan satışlar belirlenen bedelin yüzde 50’si ile ihaleye başlanıyor. Bir başka ifade ile Çelik Tekne 19 milyon TL’den açık artırıma konulacak. İhaleyi kazanan taraf yüzde 18 de KDV ödeyecek. Konuya yakın kaynaklardan biri söz konusu tersanenin, işlerin yoğun süreçte 40 milyon dolar değere sahip olduğunu ancak gelinen aşamada ihaledeki miktarın 50 milyon TL seviyesine çıkabileceğine işaret etti.



Çelik Tekne’nin yaptığı TURCAS 1 tankerinin denize indirilme törenine dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy ve Çelik Tekne Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zihni Fevzioğlu katılmıştı.

Tasfiye sürecindeki şirketin iflas masasına toplam 247 milyon liralık alacak kaydının yapıldığı öğrenildi. Söz konusu borcun 130 milyon TL’si Türkiye’deki yabancı ortaklı bir bankaya ait olduğu belirlendi.

KİMLER İLGİLENİYOR

Sektör kaynakları ihaleye yoğun bir ilgi olduğuna dikkat çekiyor. Edinilen bilgilere göre bugünkü ihaleye, M. Turgut Yılmaz’ın yönetim kurulu başkanı olduğu GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi A.Ş., 2010 yılındaki canlı hayvan ithalatı sürecinde Türkiye’de adından söz ettiren Ürdünlü Hijazi & Ghosheh Group’un Türkiye’deki şirketi Kuzey Star Shipyard Denizcilik A.Ş., Yılport Limanı’nın da sahibi Yıldırım Holding ve Ada Tersanesi’nin patronlarından Adil Erkoç’un teklif vermesi bekleniyor.

TUZLA’NIN İLKLERİNDEN

İcradan satışı istenen Çelik Tekne, Tuzla’da ilk kurulan tersanelerden. 1972’de Haliç Körfezi’nde kurulan tersane 1980’lerin başında Tuzla’ya taşındı. Ürettiği gemilerin önemli bir bölümünü ihraç eden tersanede Türkiye’nin ilk kosteri üretildi. Çelik Tekne aynı zamanda, özel eğitim kurumları kuran Galatasaray Holding’in amiral gemisi konumundaydı. Ali Zihni Feyzioğlu’nun başında olduğu Galatasaray Holding ve bünyesindeki üç şirket için iflasın erteleme talebinde bulunulmuştu.



Çelik Tekne, 2005 yılında, 25 milyon Euro’ya, 169,15 metre uzunluğuna sahip Ottomana isimli kimyasal tankeri üretmişti.

*****NOT: Galatasaray Holding'in Galatasaray Kulübü ile bir ilgisi bulunmamaktadır




Kaynak: Hürriyet (Dinçer Gökçe)
Eklenme tarihi: 22.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PAPATYA Yat
 AKAR Shipping
 H M Denizcilik
 TSC Denizcilik
 YEŞİL DALYAN Deni..
 MAKSİMUM Denizcil..
 İS-BİR Denizcilik..
 TEXPERT Teknoloji..
 TURMAR Gemicilik ..
 TUZLA Tersanecili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim