Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
''Gemideki çocukları kurtaramadım, pişmanım''
2014 senesinin Nisan ayında Güney Kore açıklarında batan arabalı vapurdan sağ kurtulan bir kamyon şoförü vicdan azabı çektiğini söyledi.

Incheon şehrinden, ülkenin güneyindeki Jeju Adası'na giderken batan gemiden kurtulan bir yolcu, gemi alabora olurken öğrencilerin dalgalarla sürüklenmesi üzerine kendi canını kurtarmaya karar verdiğini şimdi ise "bu kararından pişmanlık duyduğunu" ifade etti. Kamyon şoförü Eun-su Choi "onları yukarı doğru çekmeye çalışıyorduk ama çok zordu. Daha sonra ise kendimiz tırmanmaya karar verdik. Şimdi çok pişmanım" dedi.

Eun-su Choi, yüzlerce kez bu seferi yapan yolculardan biri... Kazanın, kahvaltısını yaptıktan sonra sigara içmek için güverteye çıktığı sırada yaşandığını anlatan Eun-su Choi "gemi birdenbire yana yattı ve batmaya başladı. Konteynırlar denize düşmeye başlayınca ters döndüğümüzü fark ettim. Tırabzanlardan tırmanıyordum. Kafeteryadaki bazı öğrencileri kurtarmaya çalıştım. Kazanın bulunduğu yerde dizlerinin üstünde kayıyorlardı. Yangın hortumuyla onları yukarı doğru çekmeye çalışıyorduk ama kurtarmak çok zordu. Daha sonra ise kendimiz tırmanmaya karar verdik, şimdi ise pişmanlık duyuyorum" diye anlattı.

Eun-su Choi, arkadaşlarından birinin ailesi ve diğer yolcuların elden ele taşıdığı 6 yaşındaki bir kız çocuğunu kurtarmayı başardığını söylüyor. Kız çocuğunu kurtarabilmek için hayatlarını yitiren aile ve yolcular içinse "herkesten çok daha cesurlardı" diyor. Ona yardım ederken gördüğü herkesin daha sonra sulara gömüldüğünü de ekliyor.

Filikalar atılamadı

Gemi batarken yolculara gemiyi terk etmemeleri, odalarında ve kabinlerinde kalmaları tavsiyesinde bulunulduğu belirtiliyor. Gemi kaptanı Lee Cun-soik, yolcuların denizde sürüklenip gitmesinden korktuğu için tahliye emrini vermekte geç kaldığını söylemişti.

Koreli yetkililer, gemiyle ilk telefon bağlantısının, sesi titreyerek konuşan bir çocuğun aramasıyla yapıldığını söylüyor. Yetkililerin aktardığına göre çocuğun yardım çağrısını, gemideki 20 çocuğun âcil yardım hatlarına bıraktıkları çağrılar izledi. Kabin görevlisi, gemideki hasarın ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle filikaları da denize atamadıklarını belirtti. Gemideki toplam 46 filikadan yalnızca ikisinin kullanılabildiği ifade edildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, batan geminin kaptanını ve mürettebatını kınayıp, yapılanların 'cinayete eşdeğer olduğunu' söylemişti. Güney Kore'nin kuzeybatısındaki Incheon'dan, ülkenin güneyindeki Jeju Adası'na giderken batan gemiden 174 kişi sağ olarak kurtarılabilmişti.





Kaynak: Dünyabülteni
Eklenme tarihi: 25.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARAS Denizcilik
 İÇDAŞ A.Ş.
 İNTA Denizcilik
 ÜSTÜN Denizcilik
 ATLAS Gemicilik v..
 SDS Denizcilik ve..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 KALKAVAN Group
 TEXPERT Teknoloji..
 AMİRAL Maritime
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim