Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Armatör Kahraman Sadıkoğlu kaza geçirdi
Motosiklet kazası yapan ünlü Armatör Kahraman Sadıkoğlu, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.

İstanbul Sultanbeyli'de, motosikletiyle kaza yapan armatör Kahraman Sadıkoğlu ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu Ankara istikameti Sultanbeyli mevkisinde, motosikletiyle seyir halindeki Sadıkoğlu, henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek savruldu. Bariyerlere çarpan motosikletten düşen Sadıkoğlu, kazada ağır yaralandı. Sadıkoğlu, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Hastanenin yoğun bakımda tedavisi süren Sadıkoğlu'nun beyin kanaması geçirdiği ve tedbir amaçlı olarak uyutulduğu öğrenildi. Kaburgalarında kırıklar bulanan ve hayati tehlikesi devam eden iş adamının, yapılan tetkiklerin ardında ameliyat edileceği bildirildi.



Sadıkoğlu, 1989 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Savarona yatını 49 yıllığını kiralayarak adını duyurmuştu.

Kahraman Sadıkoğlu kimdir?

Kahraman Sadıkoğlu, Karadeniz kökenli ünlü armatör Kemal bey ve Vuslat hanımın oğludur. Toplam 7 kardeştirler. Eski Galatasaray başkanı Alp Yalman’ın eşi Varlık Hanım ablasıdır. İstanbul’da Galatasaray Lisesi‘ni bitirdikten sonra annesinin zoru ile İngiltere’ye üniversite okumaya gönderildi.
1984 senesinde tersane satın alarak Türk gemi inşa sanayine girdi. Türk gemi inşa sanayinde bir çok ilklere imza atan Sadıkoğlu, dünyanın en büyük kuru havuzunu Türkiye’ye getirip yüksek tonajlı gemileri inşa etmesi tersanecilikte bir dönüm noktası olmuştur. Daha sonra Türkiye’nin en büyük gemi onarım tersanesi olan Tuzla Tersanesi “Kıran” Holding’e 2008 yılının başında satıldı.

Kahraman Sadıkoğlu, 2007 yılında İran Ulaştırma Bakanlığı’nın açtığı batık gemi çıkarma ihalesini kazanarak gemi bakım onarım işinden çıktı, batık çıkarma işine yöneldi. İran’ın en büyük limanlarından olan Ayetullah İmam Humeyni Limanı’ndaki 1980’lerde batmış 30 adet sivil gemiyi çıkaracak. Irak’ta da batık gemi çıkarma işine girmiş ancak 2005 yılının başında kaçırılarak, bir süre rehin tutulmuştu. Sandan itibaren 84 adet batık gemiyi çıkararak Irak’ta 4 limanın açılmasını sağlayan armatör Kahraman Sadıkoğlu, Irak pazarında 5 yıl boyunca çalıştı.

Hyatt Otellerini Türkiye’ye getiren Kahraman Sadıkoğlu’dur. Armatör Kahraman Sadıkoğlu “Hayatımda hiçbir zaman ‘olmaz‘ sözcüğünü kabul etmedim. İmkânsız kelimesi lügatimde yok” diyor. Kahraman Sadıkoğlu tam bir deniz tutkunu. Kayak kadar dalmaya da meraklı. Hatta 25 metreye bir masa bir sandalye indirip balıklarla rakı içmişliği bile var. Göcek’te ilk yüzer evi yaptıran yine o. Basra Limanı’ndaki batık gemileri çıkaran Kahraman Sadıkoğlu aynı zamanda Dubai Sultanı’na dünyanın en büyük yatını da yaptı. Hurdaya çıkarılan Atatürk’ün yatı Savarona‘nın da 1989 yılından beri 49 yıllık işletmecisi.

Askerliği 18 ay San Francisco’da Nato’da yaptı.
Kahraman Sadıkoğlu, Jülide Sadıkoğlu ile evli olup Kemal adında bir oğlu vardır.

15 kasım 1979’da İstanbul Haydarpaşa açıklarında “İndependenta” adlı Romen bandıralı tanker, Yunan bandıralı “Evriyali” adlı kuru yük gemisine çarpmış ve büyük bir patlama olmuştur. Patlama sonrası çıkan yangında gemi tamamen yanmış ve kullanılamaz hale gelerek karaya oturmuştur. Boğaz’da yıllarca çirkin görüntü oluşturan tankerin enkazını kaldıran armatör Kahraman Sadıkoğlu’dur.

Kahraman Sadıkoğlu, 16 Aralık 2004 tarihinde Irak’ın liman kenti Umm Kasr’da teröristlerce kaçırıldı. 2 ay rehin tutulduktan sonra eşi tarafından 1 milyon dolar fidye verilerek kurtarıldı. Kahraman Sadıkoğlu, Kaçırılma olayını şöyle anlatıyor : “ABD Irak’ta büyük bir hata yapıp asker ve polisi dağıttı. Halk devletten geçiniyordu o zamana kadar, ABD hepsini aç bıraktı. Şimdi ABD’ye her saniyesi Irak’ın 5000 bin dolara mal oluyor. Beni kaçıran silah tutmasını bilmiyordu. O gece toplantı 6’da bitince otele kalmaya gittik. Meğer resepsiyondaki adam bizi bir gruba 2500 dolara satmış. Sabahleyin sabah 9’da yola çıktı. Polis ara. On dakika sonra kafamıza torbaları geçirdiler. Çocukların ve kadınların da olduğu bir eve götürdüler. Komutanları geldi. ABD’lilere silah getiriyorsan kafanı kesicez dediler, adamlarına işkence yapıcaz dediler. Ben de vurucaksan vur ama eziyet yaparsanız para vermem dedim. 25 milyon dolar istediler, Saddam Hüseyin bu kadar etmiyor dedim. Bir milyon dolara kurtulduk.”

*****************
Armatör Kahraman Sadıkoğlu'na geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Acil şifalar dileriz.

www.gemipersoneli.com




Eklenme tarihi: 27.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAMAN Denizcilik ..
 DALYAN Denizcilik
 KİRAZOĞLU Denizci..
 DETEK Deniz Tekno..
 CİNER Marine Ters..
 İDÇ Denizcilik
 FORSA Yatçılık
 HORİZON LTD.
 BEYAZ Deniz Taşım..
 DALYA-H Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim