Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Suriyeli Kaptan bir ekmeğe muhtaç
Suriye’deki iç savaştan kaçarak sığındığı Siirt’te, iş bulamamaktan yakınan 5 çocuk babası Feyyad Halil Yusuf, çalışarak para kazanmak istediğini söyledi.

Yaklaşık 2 aydır iş bulamadığından kuru ekmeğe muhtaç olduğunu belirten Yusuf, Aydınlar Caddesi'nde kiraladığı evde 5’i çocuğu olmak üzere 11 kişiyle tek bir odada kaldığını kaydetti. Suriye’de patlayan bomba nedeniyle bir kardeşinin gözünü kaybettiğini de ifade eden Yusuf, "Suriye’deki savaş her şeyimizi götürdü. Kaçarak sığındığım Siirt’te, Türkçe, bilmediğimden kimse iş vermiyor. Ben ve gözü görmeyen bir kardeşimle birlikte 11 kişilik bir aile bir tek odada hayatımızı sürdürüyoruz. Kış geldi ne ekmeğimiz var, ne de yakacak odun ve kömürümüz. Yetkililere çağrıda bulunuyorum, dilenerek para kazanmak istemiyorum, şerefimle çalışıp kazandığım parayla ailemi geçindirmek istiyorum. Ancak kimse iş vermediği için ailem aç ve açıkta" dedi.



DURUMUM ÇOK İYİYDİ

Suriye’nin Şam kentinde durumunun çok iyi olduğunu, ancak çıkan savaştan sonra evlerini ve iş yerlerini bırakarak kaçmak zorunda kaldıklarını belirten Feyyad Halil Yusuf, gemi kaptanlığı yaptığı sıra 61 ülkeyi gezdiğini, İngilizce, Fransızca dillerini çok iyi derecede konuşmasına rağmen Türkçe'yi bilmemesinin kendisinin işsiz kalmasına neden olduğunu kaydetti. Yusuf, "Bir battaniyede 4 kişi yatıyoruz. Geceleri çok soğuk oluyor çocuklarımı sararak uyuyoruz. Yardım için Siirt’te birçok yere başvurdum ancak bana şuana kadar yardım eli uzatılmadı. Çevrede bulunan vatandaşlar ve bizim burada tek iletişimimizi sağlayan tercüman sayesinden evimize ekmek alabiliyoruz. Allah'a şükür elim ayağım tutuyor ama dil bilmediğimizden çoğu esnaf bizi çalıştıramıyor. Para olmadığı için iki aydır evin kirasını ödeyemiyorum. Ev sahibi 3 gün mühlet verdi, 3. günün sonunda beni kapı dışarı edecek. Ben de çareyi İnsani Yardım Vakfı (İHH) Siirt şubesine başvurmakla yaptım. Şimdi onlardan gelecek yardımı dört gözle bekliyorum” dedi.



Kaynak: Haberciniz.biz
Eklenme tarihi: 06.11.2014




Share |




YORUMLARINIZ


kacmak niye
Efendim halk arasinda bir deyim vardir,"Kaptan en son gemiyi terk eder",efendim Ulkende ic savas var dogrudur, esinin cocuklarinin guvenli bir yerde bulunmasini insani olarak anlayabilirim, fakaaat, Ulkendeki savasta senin ulkeni kim kurtaracak ? Sen ve senin gibiler savastan kacarsaniz, sizin hakkinizi , bizmi gelip savunalim ? Benim ulkem 1915 den baslayarak 1920 yilina kadar bir suru Emperyal ulke ile kendi insani ile savasti, kendi ozgurlugu icin disaridan hic bir LEJYONER gelib bize destek vermedi. Bu myanda bizim insanimizda kacip Rusyaya, Bulgaristana, Irana siginmadi. Namusu serefi Vatani icin onca imkansizliga ragmen savasarak basarili olarak ozgurlugunu elde etti, Malesef sizin gibi ortadogulu bircok Devletcigin vadantaslari hep careyi disarida ariyorsunuz, bu istek ve emeliniz hic bir zaman gerceklesmedigini gordugunuz halde bu yanlis yoldan donmemekte israr ediyorsunuz. Sizin gibi insanlara nasil guvenipte isveren is verecek ? en kucuk bir zoru gordunuzmu birakip kacarsaniz, yani guvenilmezsiniz. Umarim birileri size bunu anlatir....

Yazan: zortops - 8.11.2014 22:58:02




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRANDİ Gemi Kiral..
 AB Denizcilik
 ORTAKS Shipping c..
 SARP Yat İmalat S..
 ORCA Denizcilik N..
 OBA Den. Pet. İnş..
 NİKEL Denizcilik
 MİRAGE Hotel
 ÖZDADAYLILAR deni..
 DALYAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim