Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Batık gemi köylüyü isyan ettirdi
Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Narlı köyünde 1 buçuk yıl önce iskelede batan kuru yük gemisi balıkçılık yapan köylüleri isyan ettirdi.

Yaklaşık 1 buçuk yıl önce batmak üzereyken çekilerek Narlı’ya getirilen ‘Pasha’ isimli büyük kuru yük gemisi iskelede battı. Yetkililer, hacizli olan gemiyi inceledi ve içindeki yakıt boşaltıldı. Hacizli olduğu için yerinden kaldırılamayan ve bir kısmı su yüzünde kalan gemi nedeniyle, 1 buçuk yıldır Narlı Köyü’ndeki limana balıkçı gırgırlarının yanaşmaları neredeyse imkansız hale geldi. Uzun süredir iskelede duran gemi, iddialara göre denize de tehlike saçmaya başladı.



Pasha isimli gemi, geçen yıl Eylül ayında Balıkesir’in Marmara Adası’nın 3 mil açığında yük kayması sebebiyle 50 derece sancak tarafına yatmış ve ambarlarında sunta, güvertesinde ise konteyner bulunan 65 metre boyundaki gemi Narlı iskelesine çekildikten sonra sulara gömülmüştü. Geçimini balıkçılık ve turizmden sağlayan Narlı sakinleri, batık geminin çıkarılma çalışmalarının belirsizliğini koruduğunu, yazın meydana gelebilecek boğulma vakalarından endişe ettiklerini ve balıkçı gırgırlarının artık kendi iskelelerini tercih etmemesinden dolayı maddi çöküntü içine girdiklerini söyledi. Köy sakinleri, Bu geminin burada kalması Narlı ekonomisine çok büyük bir zarar. Çünkü bu köy balıkçılıkla geçiniyor, aynı zamanda zeytincilikle geçiniyor. Mahallenin geçim kaynaklarından birini aradan çıkardığında ekonomisi sekteye uğramış oluyor. Balıkçı kayıklarına engel olduğu için buraya yanaşmıyorlar da başka köylere gidiyor. Buradaki esnaf, fırıncı olsun, kahveci olsun, bir şekilde zarar görüyor. Bu gemiyi kaldırılması köylünün imza vermesiyle değil de, büyüklerimizin yardımıyla olacak bir şey. Müdahale olmazsa da yıllarca kalacak gibi duruyor” diye konuştu.

Batık geminin bir an önce çıkarılmasını isteyen ve bunun için de yetkili tüm makamlarla irtibata geçmesine rağmen çözüme kavuşmadığını söyleyen köy muhtarı Burhan Çandar, “1 buçuk yıl oldu. Esnaf kan alıyor. Muhtar olarak tüm yetkililere dilekçe verdim. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu geminin burada batık olduğunu biliyor. Hacizli olduğu için dokunamıyoruz. Büyük gemiler buraya yanaşamıyor. Gırgırlar buraya yanaşamıyor. İskelede batık vaziyette bulunan gemi yüzünden balıkçı tekneleri limana yanaşarak mahalle esnafından alışveriş yapamıyor. Esnaf mağdur oluyor. Burada çocuklar iskeleden atlayarak geminin ambarlarına girebilir. Boğulma vakaları olabilir. Bunların sorumlusu kim olacak? İskeleden atlayan çocuklar gemiye girmek isteyecek. Bunu kim önleyecek? Bu geminin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bazı mahalle sakinleri ise, geminin Narlı Koyu’nu kirlettiğini iddia etti.

***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

15.07.2014 - Batık gemi 10 aydır çıkarılamadı
08.01.2014 - Batık gemi, Narlı Köyü’nün başına dert oldu
16.09.2013 - Kurtarılan''PASHA'' Gemisi limanda battı
12.09.2013 - ''PASHA'' gemisi Marmara'da yan yattı




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 04.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AVRASYA Dentur
 PARİON Gözetim
 ONEY Denizcilik G..
 BERRGANİ Denizcil..
 MP Uluslararası G..
 SAN-MAR Denizcili..
 KALYONCU RoRo Shi..
 AKMAR Denizcilik
 AKASYA DENİZCİLİK
 YEŞİL DALYAN Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim