Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yeşil Liman protokolü imzalandı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin, TSE ile imzaladıkları Yeşil Liman projesinin limanların çevreye duyarlı olmasına ve limanlardaki iş güvenliğinin sağlanmasına yönelik bir proje olduğunu söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında Yeşil Liman İşbirliği Protokolü imzalandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı binasında gerçekleştirilen imza törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Bilgin ve TSE Başkanı Hulusi Şentürk katıldı.

TSE VAZGEÇMEDİ

Şentürk, Bursa’da yapımı planlanan Oto Test Merkezi’nin yerinin değişimi ile ilgili, “Söz konusu bize tahsis edilen yerde bazı sorunlar çıktı. Dolayısıyla başta Bursa olmak üzere yeni bir arazi arayışımız devam ediyor. Basında ‘TSE vazgeçti’ diye haberler çıkıyor. ‘Hayır’ TSE vazgeçmedi. Yani, orası olmaz, Yenişehir olmaz, Kemalpaşa olur. Ama mutlaka olacak” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZ VE LİMANLARIMIZ BÜYÜK MENFAATLER KAZANACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin, TSE ile imzalanan Yeşil Liman projesinin sadece çevreye yönelik alınacak tedbirlerle ilgili bir proje olmadığını belirterek, “İş güvenliğini kapsayan ve limanda verilen hizmetlerin standartlarını içeren bir projedir. Dolayısıyla hem çevre duyarlılığını hem de limanlarımızı ekonomik anlamda rekabet edici bir şekilde kapasitelerini ve faaliyetlerini arttırmaya yönelik bir projedir. Umarım tüm limanlarımızı bu sistem içerisine geçirip daha rekabet edici ve çevreye duyarlı hale getireceğiz. Bu projenin sonuçlarından ülkemiz ve limanlarımız çok büyük menfaatler kazanacak diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

LİMANLARIN TETKİKLERİ TSE TARAFINDAN YAPILACAK

TSE Başkanı Şentürk imzalanan işbirliği protokolü ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Bu protokol hem mevcut limanlarımızdaki hem de yeni yapılacak olan limanlarımızdaki çevreye ve çalışanların işgüvenliğine duyarlı kaliteli bir sistem oluşturmayla ilgili geliştirilen bir projedir. Bu proje kapsamında, limanlarımızın Yeşil Liman belgelendirilmesi TSE tarafından tetkikleri yapılarak gerçekleştirilecek. Amaç limanlarımızın çevreye zarar vermemesini ve çalışanların iş güvenliğini sağlayarak, daha etkin ve verimli çalışma sistemine sahip hale getirmektir. Ayrıca limanlarımızın rekabet gücünü arttırmak ve dünya rekabetinde de söz sahibi haline gelmelerini sağlamaktır” ifadesini kullandı.

İmza töreni sonrası TSE Başkanı Şentürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Bilgin’e plaket takdim etti.



Eklenme tarihi: 17.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEALİON Shipping
 FUL Denizcilik Lt..
 HEDEF Shipping
 INKA Crew Managem..
 MİLLER&FLAMA Deni..
 MİNA Denizcilik v..
 ATİPOST Turizm
 ATLANTİS Deniz Na..
 AZAK Denizcilik
 GÜLHAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim