Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Feribot yangınında ölü sayısı 12'ye çıktı
Yunanistan'dan İtalya'ya doğru yol alırken Adriyatik Denizi'nde yanan "Norman Atlantic" adlı feribotta ölenlerin sayısının 12'ye çıktığı açıklandı.

Kurtarma operasyonunda görevli İtalyan sahil güvenlik ekipleri, sosyal medyada yazdıkları mesajda, ölen 12 kişiden üçünün İtalyan, ikisinin Arnavut olduğunun kesinlik kazandığını duyurdu. Ölen Arnavutluk vatandaşlarının İlliria adlı römorkörde görevli kurtarma ekibinde oldukları belirtildi. Yangının çıkmasından kısa bir süre sonra denize atlayan Yunan bir çiftten erkek olanın da hayatını kaybedenler arasında olduğu biliniyordu.



"FERİBOTTA 478 DEĞİL, 499 KİŞİ VARDI”

Olayla ilgili soruşturma açan üç savcılıktan biri olan Bari kenti başsavcısı Giuseppe Volpe, bugün düzenlediği basın toplantısında, feribottaki kişilerin sayısının ilk açıklandığı gibi 478 değil 499 olduğunu ve çok sayıda kaçak yolcu bulunduğunu söyledi.

Yanan feribotun karaya çekilip garaj kapılarının açıldığında içeriden cesetler çıkmasının beklendiğini kaydeden İtalyan savcı, öldüğü açıklanan yolculardan ikisinin cesetlerinin denizde sürüklendiğini ve bulunamadığını ifade etti.

İtalya Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi, İtalyan ve Arnavut savcılıklarının hareket ettirilmeden Adriyatik'te bekletilen "Norman Atlantic" feribotunun ne tür şartlarda, hangi limana çekilmesi konusunu görüştüklerini duyurmuştu. Feribottaki yangın ve ölümlerle ilgili İtalya'da üç savcılık soruşturma başlatmıştı.

GEMİDEKİ TÜRKLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 54'ü Türk, 422 yolcu ve 56 mürettebatıyla İtalya'ya giden feribottaki Türk vatandaşların tamamı kurtarıldı.

Kurtarılan Türk vatandaşlarının Yunanistan ve İtalya'nın çeşitli limanlarına sevk edildiği ve sağlık kontrolünden geçtikleri bildirildi. Sağlık kontrolünün ardından herhangi bir yaralanma vakasının olmadığı da kaydedilirken, Yunanistan'a getirilen 13 Türk vatandaşının Selanik üzerinden İstanbul'a gideceği öğrenildi.

Türk yolculardan 31'inin ise iki İtalyan askeri ve Malta bandıralı bir yük gemisi ile İtalya'ya getirilen yolcular arasında olduğu belirtildi.

Kurtarma operasyonunu yürüten İtalyan makamlarından alınan bilgilerde, Türk vatandaşlarının çoğunluğunun (24 olduğu tahmin ediliyor) San Giorgio adlı İtalyan askeri gemisinde bulundukları kaydedildi. Hastane gemi olarak kullanılan San Giorgio'da toplamda 183 yolcu bulunuyor. Malta bandralı yük gemisindeki Türklerin sayısı ise 3 olarak öğrenildi. Toplam 3 gemideki Türklerin sağlık durumlarının iyi oldukları ifade ediliyor.

Çifte vatandaşlıkları da bulunan Türklerle birlikte feribotta 60'a yakın Türk vatandaşının bulunduğu tahmin ediliyor.

***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

Feribotta Yangın çıktı: 5 ölü ***VİDEO***





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 30.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ


feribot yangını
Bilgilere göre yangının 05 00 de olması önemliliği ,kimsenin ayakta olmadığı zamandır,yani gemi perspolinin çok az sayıda ayakta olmasıdır,özellikle yolcu taşıyan gemilerde her emniyetin en yüksek derecede olması şarttır,bu tip gemilerde diğer gemilere göre yangın çıkaracak aparat sayısı oğun olduğundan tedbirler en üst derecede olmalıdır

Yazan: ptan Cemal Yalçın Oyal - 1.01.2015 16:09:21




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOGANATA Denizcil..
 KARADENİZ Yatçılı..
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 UGUR 44 Vapur Ac..
 DMY Denizcilik A...
 ALBATROS Yatçılık
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 MARMARA Denizcili..
 DENİZ FENERİ Ulus..
 İSTANBULLİNES Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim