Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Batan Türk gemisi ile ilgili son gelişmeler
Dün sabah saatlerinde şiddetli fırtına nedeniyle İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında batan ve 2 personelin hayatını kaybettiği “GÖKBEL” isimli kuru yük gemisinde kaybolan 4 Türk personeli arama çalışmaları devam ediyor.

ARAMALAR ÜÇ KOLDAN SÜRÜYOR

Gökbel gemisinin sahibi Ö.Çetinkaya Denizcilik Transport ve Ticaret Limited Şirketi’nin ortaklarından Berat Çetinkaya, yaşanan facia ile ilgili son bilgileri paylaştı. Çetinkaya, arama-kurtarma çalışmalarının, hava şartlarının imkân verdiği ölçüde sürdüğünü kaydetti. Çetinkaya, “Çalışmaları İtalyan ekipler yürütüyor. Havadan, karadan, denizden arama çalışmaları yapılıyor. Milano Başkonsoloslumuz Aylin Hanım (Sekizkök) de birebir çalışmaları takip ediyor” dedi. Çetinkaya, yaşamanı yitiren iki mürettebatın cenaze işlemleri için ise prosedürlerin sürdüğü bilgisini verdi.
Çetinkaya gemide bin 500 tonluk bir yük bulunduğu bilgisini de aktardı.

GEMİSİNİ TERKETMEYEN KAPTAN HAYATINI KAYBETTİ, İKİNCİ KAPTAN KAYIP

Batan gemide yaşamını yitiren mürettebattan biri, gemisini son ana kadar terketmeyen kaptan Kamil Murat Kantoğlu.
Sitemizin değerli üyelerinden 1973 İzmir doğumlu ve KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu olan Kaptan Kamil Murat Kantoğlu İzmir’de ikamet ediyordu. Kaptan Kantoğlu, İpsala İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu’nun kardeşi.

Kamil Murat Kantoğlu'nun acı haberi, İzmir'deki ailesini yasa boğdu. Eşiyle en son cumartesi günü konuştuğunu havanın fırtınalı olduğunu ve çocuklarını çok özlediğini söylediğini aktaran Mehtap Kantoğlu, "Bize her zaman 'önce mürettebatın canı sonra bizim canımız' derdi" diye konuştu.

Kaptan Kantoğlu’yla birlikte geminin ikinci kaptan Melih Erek’in de aralarında bulunduğu dört kayıp mürettebatı arama çalışmaları da halen havadan, karadan ve denizden sürüyor.

SON ANA KADAR DİRENDİLER

Belize bayraklı bir gemiyle çarpışarak batan yük gemisi Gökbel isimli gemide 11 mürettebat bulunuyordu. Kaptan Kamil Murat Kantoğlu ve Yağcı Emrah Karadaş’ın yaşamlarını yitirdikleri kesinleşti. 5 kişinin kurtulduğu gemide 4 kayıp için ise arama çalışmaları sürüyor. Aranan 4 mürettebat arasında, geminin ikinci kaptanı Melih Erek, ikinci çarkçı Yiğit Küçükbıyık, usta gemici Zeynel Üstün ve aşçı Bayram Aslan bulunuyor. Gemi kaptanlarının, son ana kadar gemiyi kurtarmaya çalıştıkları, gemiyi terk etmediklerine işaret ediliyor.

KAPTAN GEMİYİ TERK EMRİ VERDİ

Şirketin sahibi Ömer Çetinkaya ise, dün bazı televizyon kanallarına bağlanarak yaptığı açıklamalarda olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin bilgilerini paylaştı: “Görüş mesafesi yok, dalga yüksekliği 4.5 metre. Limandan çıkan bir gemi, gemimizin en zayıf tarafına vurarak deliyor ve gemi su alıp batmaya başlıyor. Sağ kalan personelle konuştum, kaptanımız mürettebatı güverteye toplayıp gemiyi terk emri veriyor ve herkes suya atlıyor. Dalgalarla boğuşurken kimisi sala biniyor, kimisi binemiyor. Ertesi gün bizi boşalan geminin yerine alacakken, boş geminin gemimize çarpmasıyla bu kaza yaşandı. Kıyamet gibi düşünün, kimin ne yaptığı belli değil."

ÇARPAN GEMİNİN KAPTANI TUTUKLANDI

Gemi’nin sahibi Çetinkaya Denizcilik şirketinin yetkilisi Remzi Bahşi, Başkonsolosun dünden beri limanda bulunduğunu belirterek şunları söyledi; “Oradaki yasal süreç devam ediyor. Cenazelerin Türkiye’ye gelmesi için bu sürecin tamamlanması lazım. Konu bizden çıktığı için olay devletimiz ile İtalyan makamları arasındaki yasal prosedüre dönmüş durumda. Tüm personelin ifadeleri alınacak. Bize çarpan geminin kaptanı tutuklandı. Ayrıca onların personeli ile ilgili tutanaklar tutulacak, raporlar hazırlanacak ve kurtulan personelimiz bu hafta içinde ülkeye gelecek” dedi.

BİR CAN SİMİDİNE 7 KİŞİ TUTUNDU

Batan geminin kurtarılan mürettebatından İbrahim Ethem Kibar, "2 saat boyunca soğuk dalgaların içinde bir can simidine yedi arkadaş tutunarak mücadele verdik" dedi.

Ravenna Santa Maria delle Croci Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilen İbrahim Ethem Kibar, kaza anını ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Kibar, Raverna Limanı’na 3 mil kala bir geminin iskele tarafından çok şiddetli bir şekilde gemilerine çarptığını belirterek şunları söyledi:

“Dalgaların 3-4 metre olması sebebiyle 5 dakikada su alıp batmaya başladığımızı hissettik. Kaptanımızın talimatıyla toplanma merkezinde toplandıktan sonra kimsenin telsizlerimize cevap vermediğini ve karışık bir ortama düştüğümüzü anladık. Suyun son kata kadar yükseldiğini hissedince yapılacak çok fazla bir şey olmadığı için denizin soğuk sularına atlamaya karar verdik. 2 saat boyunca soğuk dalgaların içinde bir can simidine yedi arkadaş tutunarak mücadele verdik. Son nefesini yanımızda veren arkadaşlarımız oldu. Sonunda hepimiz tatlı bir uykuya geçerken son anda pilot teknesinin işaretini gördük. Bazılarımızı içeri çektiler fakat teknenin yarattığı dalgalar dolayısıyla bazı arkadaşlarımızın suyun içine daldığını hissettik. Daha sonra onlara ulaşamadık. 4 arkadaşımız kayboldu iki arkadaşımız da vefat etti. Batmadan önce çarpan gemiden telsizle yardım istedik Bizim radarımıza düştüğü esnada köprü üzerindeydik onlara çağrı işareti de gönderdik ama yanıt alamadık. Bizi duysalar kurtarılma şansımız vardı."

Ravenna Sahil Güvenlik Komutanlığını ziyaret ederek bilgi alan Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök de 4 denizcinin halen kayıp olduğunu bildirdi. Sabah Sahil Güvenlik Komutanlığına gittiklerini belirten Sekizkök, şunları kaydetti:
"Kurtarma çalışmaları devam ediyor. İki helikopter, Rimini ve Ravenna limanlarından gemiler ve ayrıca karadan da arama çalışmaları yapılıyor. 2 denizcimizin cenazeleri burada onları en kısa zamanda Türkiye’ye nakletmek için çalışmalarımız sürüyor. Hastanede 5 denizcimiz var. 2 tanesi taburcu edildi. 1 tanesi akşam üzeri edilecek. Taburcu edilen denizcilerimizi de en kısa sürede Türkiye’ye göndereceğiz."

GEMİ PERSONELİ LİSTESİ

11 Kişilik Gemi personelinin isimleri aşağıdaki gibidir

Hayatını kaybedenler
Kamil Murat Kantoğlu (Kaptan)
Emrah Karadaş (Yağcı)
Kayıplar
Melih Erek (Birinci Zabit)
Yiğit Küçükbıyık (İkinci Makinist)
Zeynel Üstün (Usta Gemici)
Bayram Aslan (Aşçı)
Kurtarılanlar
Muhammet Ali Gündüz (Başmakinist)
Genç Osman Sabuncu (3.Kaptan)
İbrahim Ethem Kibar (Gemici)
Hasan Tiryaki (Gemici)
Mustafa Burak (Yağcı)

************************

Gemipersoneli.com olarak bütün denizciler adına;
Kazada hayatını kaybeden personel için Allah’tan rahmet, Ailelerine, dostlarına ve Denizci arkadaşlara sabır ve başsağlığı dileriz.

Kayıp olan personel için iyi haberler gelmesini umutla bekliyoruz.

Yaralı kurtulan personele Acil şifalar diler, kendilerine ve firma yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

www.gemipersoneli.com


***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
Gemi kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı
İtalya'da Türk gemisi battı: 2 ölü 4 kayıp **VİDEO**

Eklenme tarihi: 30.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ


BAŞ SAGLIGI
ALLAH RAHMET EYLESİN MEKENLARI CENNET OLSUN, KAPTANIMA VE KAYIP ETTİGİM DİYER ARKADAŞLARIMA AİLELERİNE SABIR DİLİYORUM GEMİDEN SAG OLARAK KURTULDUM ALLAH BOYLE ACIYI KİMSEYE YAŞATMASIN.. TÜM DENİZCİLER ALLAHA EMANET OLUN DİYORUM.

Yazan: ibrahım Ethem kibar - 7.01.2015 15:03:26


Gülben Gemi kazası
öncelikle bu kazada rahmetli olan denizcilerimize allahdan rahmet ,kedrli ailerine baş sağlığı dilerim,kayıpların bulunmasını yüce allahdan dilerim,kurtulanlarada geçmiş olsun, Bu kazadan birinci büyük hata kesinlikle liman başkanlığıdır,zira limandan çıkan ve limana giren iki gemiye sürekli bilgi vermesi gps ile mevkilerini takip etmesi son derece önemliydi ,zaten hava şartları çok kötü olduğunda gemilerin manevra yapmalarıda oldukça zordur,radarlarada gemiler her zaman düşmez,esasen bu hava şartlarında limandaki gemilerede çıkış izni verilmez dışarıda olan gemileride yerine göre içeriye alınması gerekir ,öncelikle bu kazayı hazırlayan Ravenna limanı olup gerekli davaların açılması son derece önemlidir
Yazan: lçın Oyal - 1.01.2015 15:59:59


Allah yardımcınız olsun
Sevgili Soner kardeşim inşallah iyi haberler alırsınız. Allah yardımcınız olsun.
Yazan: Mehmet Yılmaz - 31.12.2014 21:03:13


gemi kazasında kaybolan bayram arslan
selamlar saygılar italyada kazada batan gemide bulunan mürettebatlardan aşcı bayram arslanın kardeşiyim kaç gündür onlardan iyi haber bekliyoruz rabbim kaybolan arkadaşları da ailelerine bağışlasın tek isdeyim iyi ve kötü haberlerini can kulağıyla bekliyoruz temennim biran önce bulunmaları saygılarımla 05326803470 irtibat numaram
Yazan: soner arslan - 31.12.2014 20:56:42


seàmlar
Herseyden once butun denizcilerimizin basi sagolsun ben su anda italyada bulunuyorum ikisene once adriyatikte feribot kazasi simdiki kaza ben bu denizlerden herzaman geciyorum hava sartlari her zaman iyi olmuyor ogun beni thy genova muduru ufuk bey aradi bilgi isdedi ben yerel canallardan takip ediyordum kaza yapan turk gemisinde iki kisinin olum haberini aldim 4 kisinin kayip haberini aldim ve butun bu denizcilerimizin ailelerine Allah sabir versin ayni zamanda sayin baskonsolosumuza tesekur ederim ve bugun akdenizde italya ispanya yunanistan da gemilerimiz sefer yapiyor devletimiz bu ulkelerde meslekten arkadaslar gorevlendirse bu gibi olaylarda daha cordinali oluruz bilmiyorum gemi personeli sitesini kac kisi ziyaret ediyor artik is aramak icin bakmiyalim ben su anda yuzlerce denizci arkadasimi uzun zamandan beri goremiyorum ve hergun bir kere olsun marin trafikten takip ediyorum su anda seferde olan denizcilerimize allah selamet versin macit sezgin
Yazan: maacitsezgin - 31.12.2014 10:35:54




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERVER Denizcilik..
 GÖCEK Yatçılık
 ERTUR Yatçılık
 TGS Shipping Serv..
 DENLİ Denizcilik
 IMB Shipping and ..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 ARSLAN Shipping
 MOBİDİK Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim