Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bu gemi de gecikti
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı gemilerden dördüncüsü olan Soma'nın akıbeti de diğer üçü gibi uzun süre kızakta bekletilmek oldu. Gecikmeye bu kez sonradan isim değişikliği yol açtı.

Körfez içi ulaşımda kullanılmak üzere Yalova'daki Özata Tersaneciliğe imal ettirilen gemilerden dördüncüsü olan "Soma" da kendisinden önceki üç gemi gibi zamanında seferlere başlatılamadı. 11 Kasım'da Yalova'dan İzmir'e getirilen "Soma" isimli yolcu vapuru son anda isminin değiştirilmesine karar verildiği için 49 gündür kızakta beketiliyor. İlk vapur Çakabey'in 86 gün, ikinci vapur 9 Eylül'ün yaklaşık 1 ay, üçüncü vapur Atatürk 1881'in ise şartnameye uygun imal edilmediği gerekçesi ile 2 ayı aşkın bir süre sefere çıkabilmek için bekletilmesinin ardından Soma'nın da 49 gündür Üçkuyular Vapur İskelesi'nde bekletilmesi, "Ber gemi de zamanında seferlere başlamayacak mı" sorusunu akıllara getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yalova'da imal ettirdiği vapurlarla ilgili bir çok bilinmeyeni, belgeli haberleriyle kent gündemine taşıyan Egeli Sabah, dördüncü vapurun gecikmesinin sebebini de ortaya çıkardı. Soma'da 301 madencinin şehit olmasıyla sonuçlanan facianın ardından Büyükşehir Belediyesi, iş kazalarıyla ilgili farkındalık yaratmak ve yaşanan faciayı unutturmamak amacıyla Yalova'da Özata Tersanesi'nde imal edilen 4. vapurun adını "Soma" olarak belirledi. Geminin tüm evrakları bu isme göre düzenlendi. Hatta vapurun klas ve denize elverişlilik belgeleri de bu isme göre alındı. Vapur 11 Kasım'da Yalova'dan İzmir'e getirildi.

SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ ,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiği bültenle vapurun kısa sürede seferlere başlayacağını duyurdu. Vapur tam seferlere başlayacakken Büyükşehir Belediyesi son dakikada vapurun ismini "Soma 301"olarak değiştirme kararı alınca tüm prosedürün sil baştan ele alınması gerekti. Vapurun ismi değişince sefere çıkabilmesi için o güne kadar düzenlenen tüm evrakın değişmesi kaçınılmaz oldu. Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Liman Başkanlığı arasındaki yazışmalar uzayınca milyonlarca liraya malolan "Soma 301" gemisinin de sefere çıkması diğer üç vapur gibi adeta yılan hikayesine döndü. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri herhangi bir terslik olmaması halinde yeni vapurun önümüzdeki hafta içinde seferlere başlayabileceğini duyursa da son dakika değişikliği yüzünden geminin 49 gün boyunca sefere bir türlü çıkamaması skandal olarak nitelendirildi.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 05.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AMATUSA Denizcili..
 TUNA Denizcilik
 EDITH Yatçılık
 DERPINA Denizcili..
 TRANSATLANTIK Den..
 UĞUR Den. San. Lt..
 GEMAK Şirketler G..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 ZİRVE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim