Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemisi 4 aydır Venezuela'da rehin
“Genel Denizcilik” firmasının işletmesindeki 105.000 dwt ‘luk “CV STEALTH” isimli tanker, petrol kaçakçılığı yaptığı iddiası ile 4 aydır Venezuela'nın Puerto La Cruz limanında tutuluyor.

İçinde 23 kişilik Türk mürettebatın bulunduğu petrol tankeri, gemiyi kiralayan firmanın petrol kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında Venezuela'nın Puerto La Cruz limanında rehin alındı.

Evraklarına el konulan geminin yaklaşık 4 aydır limandan ayrılamıyor. İşletmesini Genel Denizcilik Nakliyat A.Ş firmasının yaptığı CV STEALTH adlı tanker, Venezuelalı bir petrol firması tarafından kiralandı. Geçtiğimiz 5 Eylül tarihinde Amerika'nın Houston, Galveston Eyalet limanından petrol yükünü alarak demir alan CV STEALTH isimli tanker, Güney Amerika'da dedektifler tarafından durduruldu. Venezuela Barselona, Puerto La Cruz limanı yakınlarında 30 polis gemiye çıkarak, tüm evraklara el koydu, bilgisayarların da hard disklerini sökerek incelemek üzere aldılar. Tanker daha sonra polisler tarafından limana çekildi. Baskınının, gemiyi kiralayan Venezuelalı firmanın uluslararası sularda sahte evrak düzenleyerek petrol kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla yapıldığı öğrenildi. Firmayla ilgili soruşturma başlatan Venezuelalı yetkililer, geminin limandan ayrılmasına izin vermiyor.



PERSONEL AÇLIKLA MÜCADELE EDİYOR

Venezuela hükümetinin firma hakkında petrol kaçakçılığı suçlamasıyla başlattığı soruşturma kapsamında yaklaşık 4 aydır limanda tuttuğu tanker ve içindeki 23 Türk mürettebat büyük korku içinde. İddiaya göre, gemideki personelin karaya çıkışına izin vermeyen Venezuelalı yetkililer, dışarıdan da herhangi bir yardım girişini yasaklamış durumda. Gemide gıda stoğunun tükendiği, personelin sabah, öğle, akşam, kuru ekmekle ve denizden pompa ile çekilerek temizlenen suyla yaşamlarını sürdürmeye çalıştıkları öğrenildi. Geminin akıbetinin ne olacağı ve 23 personelin ne zaman serbest kalacağı henüz bilinmezken uluslararası anlaşmalara göre acil olarak insani yardımın yapılması gerektiği belirtildi. Gemi personelinin yakınları ise endişelerinin her geçen gün arttığını, can kayıplarının olmadan Türk makamlarının acilen personelin kurtarılması için harekete geçmesini istedi.

GEMİNİN KARGOSUYLA İLGİLİ SIKINTI VAR

Genel Denizcilik Nakliyat şirketi yetkilileri, ise geminin işletmesini yaptıklarını belirterek, geminin rehin olması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylediler. Gemiyi bir İngiliz firmaya kiraladıklarını, onların da Venezuela'nın ham petrol ticareti yapan devlet şirketine kiralama yaptıklarını belirten yetkililer, "Geminin taşıması planlanan petrolün gelmesi bekleniyor. Geminin alt kiracısının kargonun teminiyle ilgili bir problemi var. Mürettebat bize bağlı. Gemi personeli dışarı çıkabiliyor ve tekrar gelebiliyor. Biz de gemi personelini değiştirerek sorunu çözmeye çalışıyoruz. Açlık veya kıtlık gib bir durum söz konusu değil" dedi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 05.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UNIMARIN Denizcil..
 ALBATROS Yatçılık
 MİLESTONE Gemi İş..
 SDS Denizcilik ve..
 ERENLER Denizcili..
 CEVAHİR Kara ve D..
 MARTRANS
 ROYALMAR Denizcil..
 MERYEM ANA Deniz ..
 EGE BİRLİK Taşıma..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim