Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Büyükada, Aden’de korsan kovalayacak
TCG Büyükada uluslararası sulardaki ilk operasyonel görevine önümüzdeki günlerde çıkacak. Aden Körfezi’ne gidecek olan TCG Büyükada, radara yakalanmama özelliğiyle ‘hayalet gemi’ olarak anılıyor...

Milli Gemi Projesi’nin ikinci ürünü olan TCG Büyükada, uluslararası sulardaki ilk operasyonel görevine hazırlanıyor. Korsanlarla mücadele için önümüzdeki günlerde Aden Körfezi’ne gidecek olan TCG Büyükada, radara yakalanma ihtimalinin en aza indirgeyen teknolojisi sayesinde ‘hayalet gemi’ olarak anılıyor.



Türk mühendislik eseri

Silah ve teknoloji donanımıyla Türk Deniz Kuvvetleri’nin gözbebeği olan TCG Büyükada (F-512) uluslararası sulardaki ilk operasyonel görevine çıkıyor. TCG Büyükada, önümüzdeki günlerde Aden Körfezi’ne giderek deniz ulaşımını tehdit eden korsanlarla mücadele edecek. TCG Heybeliada’dan sonra donanmamıza katılan ikinci milli gemi TCG Büyükada, körfezin yanı sıra Arap Denizi ve Basra Körfezi’ni kapsayan bölgede deniz haydutluğuna karşı görev yapacak.

Türk mühendisliğinin eseri olan gemi, dünyada birkaç ülkenin elinde bulunan silah ve savunma sistemiyle dikkat çekiyor.
Donanmaya 2013 yılında katılan korvet türündeki gemi, su üstü savaşı kadar denizaltılardan gelecek su altı saldırılarına da etkili şekilde karşı koyabiliyor. Hava savunma harbi, keşif gözetleme, asitmetrik tehditlere karşı savunma ve komuta kontrol görevleri gibi pek çok amaç için kullanılabilen TCG Büyükada, modern dizaynı ile radara yakalanma ihtimalini en aza indiriyor. Hizmete girmeden önce 650 saat boyunca 7 bin 200 deniz mili seyir yaparak donanmamıza katılan 100 metre boyundaki gemi, 29 mil sürat yapabiliyor. 10 tonluk bir helikopter için platform ve hangara sahip olan TCG Büyükada’da toplam 108 personel bulunuyor.

Saldırılar azaldı

Dünya deniz ticaretinin en önemli su yollarından olan Aden Körfezi, Akdeniz ülkelerini Uzakdoğu ve Asya ülkelerine bağlıyor. Körfezde Somalili deniz haydutları gemilerin faaliyetlerini tehlike soktuğu için NATO 2009’dan itibaren harekata girişti. Okyanus Kalkanı Harekâtı adı verilen çalışmalarda bölgede sürekli askeri gemilerin bulunması sağlanıyor. Türkiye de Okyanus Kalkanı Harekâtı’na sürekli gemi gönderiyor. Aden’de NATO’nun varlığı korsan saldırıları da azalttı. One Earth Future Foundation tarafından yayımlanan rapor göre, korsan saldırılar 2012 yılında 2011 yılına göre yüzde 70 düştü. Ödenen fidye miktarı da 160 milyondan 32 milyon dolara geriledi. Denizcilik Örgütü de, dünya genelindeki korsanlığın 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 35 azaldığını açıkladı.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 10.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR-GAZ
 DENAŞ Deniz Nakli..
 AKAR Shipping
 ATİPOST Turizm Lt..
 NİSA Uluslararsi ..
 AYGÜN Denizcilik ..
 OBA Den. Pet. İnş..
 ARAS Deniz İnşaat..
 EGE Sualtı Gemici..
 LIGHTTOURS Seyaha..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim