Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Askeri geminin yazışmaları çöpte çıktı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na liman ziyareti için gelen Kanada Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne bağlı HMCS Toronto savaş gemisinin Ormana atılan çöpleri arasında, Nato tatbikat ayrıntıları bulundu. Taşıma firmasının Katı Atık Tesisi'ne 30 lira vermemek için gemi atıklarını Ormana bıraktığı ortaya çıktı. Gemi atıklarının Ormana bırakılması Marmarisli çevrecileri ayağa kaldırdı.

Kanada Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne bağlı HMSC Toronto isimli askeri gemi, Nato görevi kapsamında geçtiğimiz günlerde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na geldi. Burada liman hizmeti aldığı öğrenilen geminin atıkları, taşeron bir firmaya verildi. Firmanın atıkları götürmek için anlaştığı kamyoncu ise çöpleri Katı Atık Tesisleri yerine Günnücek ormanlarına bıraktı. Bölgede temizlik yapan belediye işçileri, çöplerin arasında askeri yazışmalar ve tatbikat notlarını görünce, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na haber verdi. Aksaz'dan gelen ekiplerin yaptığı incelemede, notların Nato tatbikatı planı, yazışmaları ve ayrıntıları olduğu ortaya çıktı. Yazışmaların kırmızı kodlu olmadığı belirtildi.

220 LİRA PARA CEZASI

Firmaya Ormana çöp döktüğü gerekçesiyle 220 lira para cezası kesilerek, çöplerin de yine firmaya temizlettirildiği belirtildi. Öte yandan, belediyenin ormanlık alanlarda başlattığı çevre temizliğinde, atıkların arasında en çok kadın iç çamaşırı ve pornografik materyaller bulunduğu öğrenildi.

ÇEVRECİLER TEPKİLİ

Yabancı askeri gemilerin atıklarının ormanlara bırakılarak çevre kirliliğine neden olması Marmarisli çevrecileri kızdırdı. Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Başkanı Ahmet Kutengin yaptığı açıklamada, "MÇD olarak her yıl Orman İşletme Müdürlüğü ile ormanlara atılan çöpleri temizliyoruz, Belediye de destek vermeye başladı. Günnücek orman yollarında da çevre kirliliği artmaya başladı. Bir süre önce askeri gemilerden alınan, içinde kimyasalların da bulunduğu atıkların olduğu ihbarını aldık. Askeri yetkililerle belediye olaya el koyarak, incelemenin ardından bölgeyi gemi atıklarından temizledi. Askeri gemilerden çıkan atıkların taşeron firma aracılığı ile çöp toplama merkezine götürülmesi gerekiyor. Ancak firmanın bu çöplerin nereye döküleceğini takip etmesi gerekiyor. Yeni düzenleme ile bu yönetmeliğe eklendi. Maalesef Marmaris'te ormanlık alanların moloz ve çöplerle kirletilmesinin önüne geçemiyoruz. Çöpleri taşıyan araç sürücüleri, fazla mazot ve çöp boşaltma parası vermemek için bu çöpleri ormanlık alanlara döküyorlar. Ormanlık alana bırakılan çöplerden yabancı gemilerin kimyevi tüpleri ile bazı gizli yazışmaların çıkması vahim bir olaydır. Yetkililerin acil olarak bu çevre kirliliğine önlem alması gerekir. Maalesef bazı sorumsuz kişiler yüzünden cennet, cehenneme dönecek" şeklinde konuştu



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 17.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİDER Gemi San.Tu..
 LALE Denizcilik
 YENAL Denizcilik
 DOLFİN Denizcilik..
 BLUE DE NIMES
 BARİKA Denizcilik..
 EN-KO Denizcilik ..
 UNICOR İnternatio..
 APEKS Denizcilik
 MIRAGE
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim