Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Balıkçılara 35 milyon lira destek
Gemi sahibi balıkçıları destekleme 2015'te de devam ediyor. Desteklemeden faydalanmak üzere başvuran 279 balıkçı gemisi için, 35 milyon lira ödeme yapılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, gemi sahibi balıkçılara verilecek desteğin 2015'te de devam edeceği, bu kapsamda balıkçılara 35 milyon lira destek sağlanacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, balık stoklarındaki av baskısını azaltarak aşırı avlanmanın önüne geçmek, av-av gücü arasındaki dengeyi sağlamak amacıyla balıkçı filosunu küçültmeye yönelik olarak 2013'te başlatılan gemi sahibi balıkçıların desteklenmesi uygulamasına 2015'te de devam edilecek.

Bu kapsamda, Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulama doğrultusunda, desteklemeden faydalanmak üzere başvuran 279 balıkçı gemisi için 35 milyon lira ödeme yapılacak. 10 metre ve üzerinde gemiye sahip balıkçıların, kendi istekleriyle gemilerini filodan çekmeleri karşılığında destek verilmesi uygulaması kapsamında 2013 ve 2014 yıllarında toplam 820 balıkçı gemisi filodan çekildi.

Filodan çıkarılan tekne sahiplerine toplam 116 milyon lira destekleme ödemesi yapıldı. Başvuranlar arasında en fazla balıkçı gemisi alımı 105 adetle İstanbul'dan yapılırken en az alım yapılan il 3 adetle Artvin oldu. Bu yıla kadar yapılan alımlarla 10 metre üzerinde uzunluğuna sahip balıkçı gemilerinin yaklaşık yüzde 30'u filodan çıkarılmış oldu.

Büyük gemilere büyük destek

Bu yıl devam edecek uygulamada önceki desteklemelerden farklı olarak, 35 metre ve üzerinde boy uzunluğuna sahip balıkçı gemilerine ödenecek metre başı miktar artırıldı. Buna göre 10-20 metre arasındaki gemilere metre başı 10 bin lira, 21-30 metre arasına 15 bin lira, 31-34 metre arasına 20 bin lira, 35-45 metre arasına 30 bin lira ve 46 metre üzerine 35 bin lira destekleme uygulanacak.

Mayıs ayında başlaması planlanan alımlarda destekleme kapsamındaki gemiler MKE İzmir Aliağa Gemi Söküm Tesislerine teslim edilecek.

Bugüne kadar av filosundan çıkarılan balıkçı gemilerinden 25'i, araştırma ve eğitimlerde kullanılmak üzere üniversitelerin su ürünleri fakültelerine ve araştırma kuruluşlarına hibe edildi.

Sektöre nasıl yansıyacak?

Açıklamaya göre, av miktarı aynı kalmasına rağmen sürekli artış gösteren tekne sayısı, denizlerdeki balık varlığını tehlikeye atıyor. Tekne sayısındaki artış sektörde faaliyet gösteren balıkçıları da olumsuz etkiliyor. Denizlerde aşırı avlanmanın önüne geçmek isteyen Bakanlık, balıkçılığı bırakmayan isteyen tekne sahiplerine mağdur olmadan sektörden ayrılma imkanı sunuyor.

Sürdürülebilir avcılığın sağlanmasına olumlu yansıyacak proje, av ile av gücü arasındaki dengenin kurulmasına katkı sağlayacak. Bu sayede denizlerdeki balık varlığı da korunmuş olacak.



Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 19.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOODHOPE Shipping
 MIRAY Internation..
 AKIN AKSU Yat
 ESENYALI Gemi İşl..
 KALE Grubu
 YAREN Denizcilik
 KDE Marine
 DALYAN Denizcilik
 YÜKSEL Denizcilik
 BAFA Su Ürünleri
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim