Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Alman askeri malzemelerin Trabzon limanı üzerinden sevki sürüyor
Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin, 17 ay önce başlanan Trabzon üzerinden geri sevkinde sona gelindi.

Alman ordusuna ait son 237 araç, bugün Trabzon Limanı’ndaki Lojistik Aktarma Noktası’nda gemiye yükleniyor. Yarın yola çıkacak son nakliye gemisinin 3 Şubat’ta Almanya Kuzey Denizi’ndeki Emden Limanı'na ulaşması bekleniyor. Kalan bazı konteynerlerin sevkinin ardından 13 Şubat’ta Alman askerleri ülkesine dönecek. Sivil ve idari görevlilerin de en geç mart ayının sonunda ayrılmasının ardından da Alman ordusunun Trabzon’daki görevi sona erecek.



ISAF’ın 2015 yılında Afganistan'dan tamamen çekilme kararının ardından Almanya, bazı askeri malzemelerin sevkini Trabzon üzerinden sevk etme kararı almıştı. Türkiye ile yapılan anlaşma çerçevesinde, 2013 mart ayında Trabzon’a gelen sevkiyatta görev alacak Alman askerleri, Trabzon Limanı'nda oluşturulan Lojistik Aktarma Noktası'nda konuşlanmıştı. Alman askerlerin konaklaması için de şehir merkezinde bir otel 2 yıllığına kiralanmıştı. Afganistan'dan uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen askeri malzemeler, buradan Trabzon Limanı'na nakledildi. Lojistik Aktarma Noktası'nda yapılan kontrol ve tasnif işlemlerinin ardından, Alman ordusuna ait araçlar ve askeri malzemeler gemilerle Almanya'ya gönderildi. 29 Temmuz 2013 tarihinde başlayan sevkiyatta, beşinci ve son gemiye bugün yükleme yapıldı. Yarın yola çıkması planlanan son gemiyle şu ana kadar 45 binden fazla bakım malzemesi ve 950’den fazla askeri aracın Afganistan’dan Almanya’ya sevki gerçekleşmiş olacak. Şu ana kadar Almanya’nın farklı yerlerinden toplam 800’ü aşkın askerin görev aldığı operasyonda, 14 bin 750 tondan fazla malzeme sevk edildi.

Alman askeri yetkililer, son sevkiyat nedeniyle Trabzon Limanı’ndaki Lojistik Aktarma Noktası'nda basın toplantısı düzenledi. Müşterek Üsler ve Destek Komutanlığı Müfettişi Koramiral Manfred Nielson, burada yaptığı konuşmada, beşinci ve son geminin limandan çıkması ile 45 binden fazla bakım malzemesi ve 950’den fazla askeri aracın Afganistan’dan Trabzon üzerinden Almanya’ya sevkinin gerçekleşmiş olacağını belirtti. Kalan bazı konteynerlirin sevkinin ardından 13 Şubat’ta Trabzon’daki askerlerin ülkelerine döneceğini söyleyen Nielson, sivil ve idari görevlilerin de en geç mart ayının sonunda Trabzon’dan ayrılacağını kaydetti.

ISAF’ın Afganistan’daki misyonunun 2014 yılı sonu itibariyle tamamlandığını hatırlatan Nielson, Alman askeri varlığının orada devam edip etmeyeceği yönündeki soru üzerine de şunları söyledi: “1 Ocak itibariyle farklı bir operasyon adı altında Afganistan’da varlığımız söz konusu. 800 Alman askeri şu anda Afganistan’da bulunuyor. Orada bulunan askerlerimiz daha çok Afgan güvenlik görevlilerini eğitmeye yönelik faaliyetler için orada, muharip güç olarak değil. Bu askeri misyon da 2 yıl olarak planlandı. 2016 yılının sonunda şu anki misyon da sonlanacak ve askerlerin tamamı çekilmiş olacak. Bunun dışında çok küçük bir kontenjan orada bulundurulabilir.”

Yaklaşık 2 yıllık süreçte Trabzon’da resmi görevliler, iş ortakları ve Trabzon halkı ile çok iyi ilişkiler kurduklarını anlatan Koramiral Nielson, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı herkese teşekkür etti. Görev sürelerince hiçbir olumsuzluk yaşamadıklarını dile getiren Alman komutanlar, Trabzon’dan çok iyi zaman geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Şu ana kadar 4 geminin gönderildiği Lojistik Aktarma Noktası'nda bu sabah beşinci ve son geminin yüklenmesine başlandı. 237 araç ve askeri malzemelerin yükleneceği Britannia Seaways isimli geminin, yarın yola çıkması ve 3 Şubat'ta Almanya'nın Emden Limanı'na ulaşması bekleniyor.



Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 21.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 ATLAS GRUP Denizc..
 CAN Dış Tic. ve L..
 KADIOĞLU Denizcil..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 MS Denizcilik ve ..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 LOTUS Shipping
 SINKO Internation..
 O.D.G.I. SHIPPING
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim