Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
KörfezdeKi hacizli gemiler karaya oturdu
İzmir Nemrut Körfezi'nde, demirde bulunan ve icralık olan Melek B, Gofer B ve Bodyer isimli gemi fırtına nedeniyle demir tarayarak karaya oturdu.

Cumartesi gecesi saat 22:00 sularında Aliağa Limanı Nemrut Koyunda demirde bulunan icralık ve laid-up durumdaki M/V Melek B gemisi, üzerinde bulunan bekçi personel cep telefonu vasıtasıyla UZMAR Nemrut Kılavuzluk İstasyonu nöbetçi kılavuz kaptanları ile irtibata geçerek demir taradığı bilgisini iletip gemiden alınmaları için yardım istedi.



UZMAR denizcilik tarafından Aliağa Liman Başkanlığı ve Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine bilgi verilerek, saatte 50-60 knot kuvvetinde esen şiddetli fırtına ve lodosa rağmen römorkörünü olay yerine göndererek Nemrut Koyu demir yeri açıklarında Melek B, Goffer B ve Bodyer isimli icralık laid-up gemilerin 50-60 knots şiddetinde esen rüzgar nedeniyle demir tarayarak sürüklendiği tespit edildi.

DENİZ KİRLİLİĞİNİN VE OLASI ÇATIŞMALARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

UZMAR'ın müdahalesi sonucunda Goffer B ve Melek B gemileri üzerinde bir adet bekçi personel, Bodyer adlı gemide ise üzerinde insan bulunmadan laid-up halindeyken, sürüklenen gemilerin seyir halindeki ve demirdeki diğer gemilerle çatışması, böylelikle olası bir deniz kirliliğinin de önüne geçildi.

Sürüklenen gemilerin mevkileri UZMAR Nemrut Kılavuzluk tarafından takip edilerek T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Merkezine ve Aliağa Liman Başkanlığına bilgi verilmiştir.

SAHİL GÜVENLİK VE HAVA KUVVVETLERİ'NDEN KURTARMA OPERASYONU

Sabah 09:00 civarında UZMAR’ın da yardım ve eşgüdümünde, Sahil Güvenlik ve hava kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyon ile Melek B ve Goffer B gemileri üzerindeki personel kurtarıldıktan sonra Bodyer isimli geminin karaya oturduğu yer tespit edilerek gerekli mercilere rapor edildi.

İzmir'de şiddetli fırtına ve lodos nedeniyle feribot seferleri iptal edildi


İzmir ve çevresinde şiddetli lodos, deniz ulaşımlarını olumsuz etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, Bostanlı-Üçkuyular arasındaki arabalı vapur seferleri saat 13.45 itibariyle iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Karşıyaka-Konak, Bostanlı–Konak arasındaki feribot seferlerinin de gecikmeli olarak gerçekleştirildiği bildirildi.

Öte yandan İzmir'de etkili olan lodos, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşların lodos nedeniyle yolda yürümekte güçlük çektiği gözlendi. Lodosun hafta sonuna kadar devam edeceği öğrenildi. Meteoroloji yetkilileri, oluşabilecek soba zehirlenmeleri ve bazı olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Deniz Haber Ajansı

********

Karaya oturan tekneye müdahale edildi

Öte yandan, Güzelbahçe'de inşa aşamasındaki yeni limanda bağlı olan Katip Çelebi Üniversitesi'ne ait "BAHRİ REİS-2" teknesi, halatlarının kopması sonucu liman içinde sürüklenerek karaya oturdu.

Durumun bildirilmesinin ardından görevlendirilen Sahil Güvenlik botu, bölgede yaptığı incelemede, can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek ve deniz kirliliğine sebebiyet verecek bir durumun söz konusu olmadığını belirledi.

Karaya oturan teknenin hava şartlarının düzelmesinin ardından gerekli emniyet sağlanarak liman başkanlığı ile koordineli şekilde liman içinde yeniden iskeleye bağlanacağı bildirildi.

*****

Narlı İskelesi'ndeki Gemi Tamamen Sulara Gömüldü

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Narlı İskelesi'nde 1 buçuk yıldır yarısı batan kuru yük gemisi, lodosun etkisiyle tamamen sulara gömülürken, bölgede çatılar uçtu ve ağaçlar devrildi.

Hızı saatte 100 km'yi geçen lodos fırtınası, 2013 yılının Eylül ayında Narlı İskelesi'nde yan yatan ve geçtiğimiz günlerde gemiyi çıkarmak için gelen bilirkişi heyeti tarafından incelemelerde bulunulan Tanzanya bandıralı ve 'Pasha' isimli kuru yük gemisini tamamen sulara gömdü. Fırtınanın etkisiyle, Ocaklar kırsal mahallesi ile Erdek ilçe merkezi arasında bulunan çok sayıda kavak ağacı devrildi. Narlı kırsal mahallesinde ise, bir çay bahçesinin çatısı uçtu. Devrilen ağaçlar, elektrik ve telefon hatlarına zarar verdi. İlçe merkezinde belediyeye bağlı kepçe yardımıyla, batan teknelerin moloz parçaları iskeleye taşındı. Lunapark ta, olası bir devrilme ihtimaline karşı vinç yardımıyla sökülmeye başlandı. Erdekli balıkçılar, kuvvetli lodos yüzünden teknelerine müdahale edemediklerini söyledi. Bazı balıkçılar da, teknelerini, en güvenli sığınak olarak bilinen İlhanlar Limanı'na götürdüler. İlçedeki yetkili makamlar, fırtınanın oluşturduğu hasarları tespit edebilmek için çalışma yapıyor.



Eklenme tarihi: 02.02.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAMSUN Shipping
 ORTAKS Shipping c..
 AYKIN Deniz Nakli..
 DOĞUHAN Denizcili..
 SANCAK Den. Nak. ..
 FERGÜN Denizcilik
 DEKAMAR
 INSPEKTOR Marıne ..
 TCS Denizcilik
 HACIÖMEROĞLU Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim