Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
ALÇEP ve AGP den Kuito açıklaması
Aliağa Çevre Platformu (ALÇEP) ve Aliağa Gençlik Platformu (AGP) tarafından, Kuito gemisinde yapılan 4 saatlik bir inceleme sonrası‘temizdir’açıklaması yapılmasına ilişkin basına ve kamuoyuna yazılı bir açıklama sunuldu. Açıklamada Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) ve Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) avukatları tarafından konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını ve konunun takipçisi olmaya devam edileceği belirtildi.



“KUITO İÇİN KAYGILARIMIZI GİDERİN”

Kuito’nun gemi söküm tesislerinde karaya vurdurulmasının endişeyle izlendiğinin ifade edildiği Aliağa Çevre Platformu ( ALÇEP ) ve Aliağa Gençlik Platformu’nun (AGP) yazılı açıklaması şu şekilde:

“Aliağa halkı olarak; 10 gün kadar önce bomba etkisiyle gündeme düşen Kuito yüzer rafinerisinin, konunun uzmanlarınca yapılan uyarılara rağmen 4 saatlik bir inceleme sonucu temizdir denmesi ve bir akşam sessiz sedasız gemi söküm tesislerinde karaya vurdurulmasını şaşkınlık ve endişeyle izliyoruz. Uzmanlarca bu büyüklükte bir geminin raporunun en az bir hafta sürmesi gerektiği, incelemeyi yetkili olmayan özel bir şirketin yaptığı belirtiliyor. Hâlbuki geminin temizdir açıklaması yapılmadan bir gün önce yaptığımız basın açıklamamızda yetkili kurumlara seslenmiş, kaygılarımızı dile getirmiştik. Hiçbir kurum sesimizi duyup, kaygılarımızı giderecek bir açıklama yapmamıştır.

Halkın sağlığının önemsenmediği, bilimin, hukukun, doğanın ve canlı yaşamının yok sayıldığı günlerden geçiyoruz. Zaten mevcut kirliliğin sınırları aştığının her defasında belirtildiği Aliağa’mızda; Kuito atığının yaratacağı kirlilik; uzun yıllar telafisi mümkün olmayacak, sağlığımızı tehdit eden zararlara yol açacaktır. 2 yıl süreceği söylenen söküm işini gerçekleştirecek gemi söküm emekçisi kardeşlerimizin direkt maruz kalacağı tehlike nedeniyle de endişeliyiz.

İktidar işçinin ve halkın sağlığını hiçe sayarak sermayenin doğa talanına göz yumuyor. Sermayedarlar para kazanmak hırsıyla hakkında “ucube” raporlar hazırlanmış ve hala içinde ne türde tehlikeli atıkların olduğu halk ve işçiler tarafından bilinmeyen “ Kuito “ gemisini halkın haklı tepkisine rağmen söküm için yanaştırdı. ÇMO ve EGEÇEP avukatları tarafından hukuki süreç başlatılmıştır. Takipçisi olacağız.”

Aynı basın açıklamasında, Aliağa Çevre Platformu ( ALÇEP ) ve Aliağa Gençlik Platformu’nun (AGP) 12 Şubat Perşembe günü saat 09.30’da, Çakmaklı Köy Kahvesi’nde yapılması planlanan ‘İzdemir Termik Santrali’nin 2. Ünitesi hakkında ÇED halkı bilgilendirme Toplantısı’nda bulunacaklarının bilgisi de paylaşıldı.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
- Kuito gemisi karaya vurduruldu...
- Tartışılan gemi Türkiye'ye geldi
- Bakanlık'tan zehirli gemi açıklaması
- Zehir yüklü dev gemi alarmı




Kaynak: Aliağaekspres
Eklenme tarihi: 10.02.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HDR Denizcilik
 İSTANBUL Denizcil..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 RİMİT Denizcilik
 RABİA Denizcilik
 KAPTAN Denizcilik
 AKUADEM Ltd Sti
 AE Medya Turizm İ..
 RANA Denizcilik
 ÜÇEL Denizcilik A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim