Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Kruvaziyer turizmine teşvik şart'
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye'ye ve İzmir'e daha fazla kruvaziyer gemi gelmesi için teşvik sistemi uygulanmasını ve liman hizmetleri maliyetlerinin azaltılmasını önerdi. İzmir İktisat Kongresi'nin 92. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen İzmir İktisat Kongresi Sempozyumu'nda konuşan Öztürk, deniz turizminin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri anlattı. Prof.Dr. İge Pırnar'ın yönettiği sempozyumda, Türkiye'de deniz turizminin geçmişi hakkında detaylı bilgi veren Öztürk, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın 2003'te başlattığı destek sonucunda İzmir'e gelen kruvaziyer yolcusu sayısının, 2013-2014 sezonunda 510 bine ulaştığını söyledi.

'MALİYETLER AZALTILMALI'

Geçen yıl kruvaziyer yolcusu sayısının 275 bine düştüğünü dile getiren Öztürk, "İzmir bir markadır, cazibesi yüksek bir şehirdir. Düşüşün asıl nedeni, kruvaziyerdeki rotasyon değişikliği. En önemli sorun da maliyetler. Yanaşma maliyeti, fener ücreti çok pahalı. Daha fazla yolcu çekmek istiyorsak mutlaka indirim yapmalıyız. Ayrıca 10 gemi, 20 gemi, 50 gemi getiren firmalara kademeli teşvik sistemi uygulanmalı. Hedefimiz, İzmir'e 2,5-3 milyon yolcu getirmek. Daha fazla geminin yanaşması için parmak iskele ve yolcu salonu da yapılmalı. İzmir'i gemilerin indi bindi limanı yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun için fuar ve toplantılara katılıyoruz. Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak da çalışıyoruz." dedi. Yapımına 1955 yılında başlanan İzmir Alsancak Limanı'nda yatırımların devam ettiğini hatırlatan Öztürk, "Yeni rıhtımlar yapalım, limanlarımızı daha fazla büyütelim. 2023'te Türkiye'deki limanlarda 1 milyar tonluk rakama ulaşılması hedefleniyor. Şu an limanlarda taşınan yük miktarı 400 milyon ton civarında." diye konuştu.

HEDEF BÜYÜK İZMİR LİMANI

Oda olarak Ege'yi limanlar bölgesi yapmayı amaçladıklarını da ifade eden Öztürk, şöyle devam etti: "Biz İzmir Limanı deyince, sadece Alsancak Limanı'na işaret etmiyoruz. Ege'deki her bir liman Büyük İzmir Limanı'nı, limanlar şehri İzmir'i oluşturan bir parçadır. Aliağa limanlarını, Kuşadası Limanı'nı, Alsancak Limanı'nı bir bütün olarak düşünüp Büyük İzmir Limanı'nı oluşturmalıyız. Dolayısıyla paylaşımcı olmak bizim ruhumuzda var."

2013 yılında 31 milyar dolar olan Türkiye'nin turizm gelirlerinin yüzde 20'sinin deniz turizminden elde edildiğine dikkat çeken Öztürk, kruvaziyer turizminin yanısıra marinalar ve su sporlarının da turizme büyük katkısı olduğunu söyledi. Öztürk, "Marinalar, kruvaziyer turizminden daha fazla para kazandırıyor, çünkü marinalara daha zengin turist geliyor. Kruvaziyer turizminde 100 dolar olan turist başına harcama, marinada 30 katına çıkıyor." dedi.



Kaynak: Samanyoluhaber
Eklenme tarihi: 18.02.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 SELİNDA Boat
 BEY Denizcilik
 REKA Denizcilik
 BATUM Denizcilik ..
 MARDES Gemi
 AKMAN Dalış Merke..
 YAMAN Denizcilik
 AVRASYA Dentur
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim