Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yatçıların iskele kavgası
Marmaris’te, özel yapısı nedeniyle denizin ortasında yürünebilen, kırmızı kumuyla ünlü Kızkumu’nun bulunduğu Orhaniye’deki tekneciler mevcut dokuz iskeleden yararlanamadıklarını belirterek kaymakamlığa başvurdu.

SES ÇIKARAN YOK

Mizana Yatçılık’ın sahibi Mustafa Şen (38) bölgenin özel çevre koruma kapsamında olması yüzünden iskele yapımına izin verilmediğini, güneşlenme bahanesiyle yapılan dokuzuna ses çıkarılmadığını savundu, "Yıkım kararı var. Ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Turisti köyümüzden bindirip indiremiyoruz. Muhtarlığa para da kazandıracak tek iskele istiyoruz" dedi.

MUHTAR YANAŞMAZ

Şen, bir marinadan yararlanmak için tekne başına aylık 550 YTL ödediklerini belirterek şunları söyledi: "Muhtar Arif Ulupınar ortak iskeleye sıcak bakmaz, çünkü restoranı var. Önünde de özel iskelesi. Sezonu 40 bin YTL’ye kiraya veriyor." İhtiyar heyeti azası Salih Özer de ortak iskele tasarladıklarını, projesi için 15 bin YTL gerekince muhtarın vazgeçtiğini belirtti, "Kafeteryamın önünde de iskele vardı. Kaçak diye ceza kestiler. Cezayı ödedim, iskeleyi yıktım. Ama diğerleri yıkmadı" dedi.

YANAŞMAYIN DEMEDİM

Muhtar Arif Ulupınar ise şikayetlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi, "İsteyen istediği iskeleye yanaşır. Buna kimse hayır diyemez. Dediklerini ispat etmeliler. Benim işyerimin de önünde iskele var ve ben kimseye yanaşmayın demedim. Kızkumu ile yol arasına iskele yapımı için girişimlerde bulundum. Özel İdare, Selimiye ve Hisarönü’ne iskele yapacağı için izin vermediler. 2008 için yeniden başvuracağım" dedi.

YASAL DEĞİL YIKILACAK

Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir de her köye bir iskele gerektiğini söyledi. Teknecilerin ortak iskele için kendilerine başvurduğunu anlatan Özdemir, "Özel Çevre Koruma Kurulu’nun izin verdiği bir yere yapılmasında sakınca olmadığını belirttik. Köydeki iskeleler yasal değil ve yıkılacak. Şu anda Selimiye’ye Başbakanlık izni ile bir iskele yapılacak. Bu örnek alınıp ona göre müracaatlar yapılabilir" dedi.

Kaynak: HÜRRİYET / EGE
Eklenme tarihi: 22.11.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEEP Maritime
 ADAMARİN Tur. Taş..
 PEARL NAVAL
 BYZAS Turizm
 LİKİTGAZ gemicili..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 HM Denizcilik Tic..
 MERSİN Deniz ve T..
 SAROS Dalgıçlık H..
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim