Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin yeni hedefi, sondaj gemisi ve sondaj platformu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilk yerli sismik geminin ardından hedefin sondaj gemisi ve platformu olduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin mühendislik seviyesinin giderek geliştiğini belirterek, "Turkuaz'dan sonraki hedef Türkiye'nin bir sondaj gemisi, sondaj platformuna sahip olmasıdır" dedi.

Ekim ayında denize açılacak ilk yerli sismik arama gemisi Turkuaz'ın hem madencilik faaliyetlerinde kullanılacağını hem de deniz altındaki yaşamı inceleyeceğini anlatan Yıldız, "Barbaros, petrol ve doğalgaz ile alakalı denizlerimizi süpürüyor. Madencilik için de bu aynı şekilde geçerli. 50 santim yüksekliğinde denizin altının komple maden olduğunu düşünelim, onun sıyrılması gerekiyor. Böyle bir zenginliğimiz var, bunun kanun alt yapısını hazırladık. Bu gemi (Turkuaz) deniz canlılarının, denizlerdeki hayatın, kirlilik ve temizlik oranının da bilinmesine yarayacak" diye konuştu.

Yıldız, Barbaros Hayrettin Paşa'yı bir süreliğine 14 milyon dolara kiraya verdiklerini, bu sayede harcanan paranın birkaç yıl içerisinde kendisini amorti edebileceğini söyledi. Turkuaz için harcanan paranın da aynı şekilde amorti edileceğine inandığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Turkuaz için harcadığımız 300 milyon lirayı da biz inşallah alacağız. Turkuaz'dan sonraki hedef Türkiye'nin bir sondaj gemisi, sondaj platformuna sahip olmasıdır. Şu anda ham petrol varil fiyatlarının düşmesinden dolayı bir kısım sondaj gemilerinin ucuzladığını gördük. Petrol platformlarını günlük 1 milyon dolar civarında kiralıyorduk. Bundan sonra kendimiz bunu yapmış olacağız, bu tür yatırımlar da kendisini 3-4 yılda amorti eden yatırımlardır. Tuzla'nın bu mühendislik seviyesine çıktığını gördük. Türkiye firmalarından şu anda Hazar'da platform yapanlar var. Bizim yerli sanayideki bir kısım pahalı üretimlerimizin bile gerçekleşmesi adına tercih edilmesi gereken bir nokta olduğu kanaatindeyim. Türkiye'de yaptırmak için irademizi korumuş olacağız."



Kaynak: Gemipersoneli.com
Eklenme tarihi: 04.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRUP Denizcilik S..
 DALSAN Liman İnşa..
 ANADOLU Kimyasal ..
 NARAL Denizcilik
 ACT Deniz Taşımac..
 URSA Denizcilik v..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 ATN DENİZCİLİK SA..
 BATUM Denizcilik ..
 HAY Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim