Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Feribotlar suya indirilecekleri günü bekliyor
Bitlis'in Tatvan ilçesinde Van Gölü'nde çalıştırılmak üzere 50 vagon ve 4 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip iki adet dev feribot bu yıl suya indirilecek.

Halen yapımı devam eden feribotlardan ilki haziran ayında, ikincisi ise 2015’in sonuna doğru bitirilip Van Gölü Feribot İşletmesi’ne teslim edilecek. Yapımı devam eden 50 vagon ve 4 bin ton taşıma kapasitesine sahip iki feribotla Van Gölü üzerinden ticaretin geliştirilmesi hedefleniyor. Toplamda 7 katlı olan feribotlarda çift pervane ve çift kaptan köşkü bulunuyor. Ayrıca son teknoloji ile yapılan feribotlar 350 yolcu taşıma kapasitesine sahip olurken, restoran ve kafe gibi yolcuların rahat edeceği mekanlarda yapılıyor.



Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Fikret Uygun, iki adet tren feri dedikleri feribotları 2010 yılından bu yana inşa ettiklerini belirtti. Uygun, “Yapımı halen devam eden gemilerin imalatına 2010 yılında başladık. Şu anda birinci gemiyi en kısa zamanda bitirmek üzereyiz. Allah nasip ederse haziran ayının başlarında birinci gemiyi, 2015’in sonlarında ise ikinci gemiyi teslim edeceğiz. Şu anda ikinci geminin blok imalatlarının yapıldığı atölye içerisindeyiz. Bir gemimiz 3 bin ton çelik sac ağırlığına sahiptir. Biz ikinci gemide bugün itibariyle yaklaşık bin 500 tonluk atölye imalatlarını bitirmiş konumdayız. İstanbul’daki ve buradaki şantiyemizde toplamda 200 kişi çalışmaktadır. Gemilerimiz bu bölge için çok büyük önem arz ediyor, biz bunun bilincindeyiz. Buna göre de çalışmalarımızı son dönemlerde inanılmaz derecede arttırdık” diye konuştu.

Tersanede birinci feribotun montajının yapıldığını, kapalı alanda da ikinci feribotun bloklarının hazırlandığını belirten Uygun, her bir geminin yaklaşık 50 vagon ve 4 bin tok yük kapasiteli olacağını ifade etti. Uygun, “Gemilerimizde yük ve vagonun yanı sıra 350 yolcu taşıma kapasitemiz var. Gemilerimizde toplam 9 personel çalışacak. Ayrıca gemilerin pervane özelliklerinden dolayı çift taraflı yükleme ve boşaltma yapabilecek şekilde inşa edilmiştir. Dolayısıyla gemilerimizin her iki tarafında birer tane kaptan köşkü bulunmaktadır” dedi.

Gemilerin tamamen yerli malı olduğunu da belirten Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Fikret Uygun, “Bizler gemilerimizde yerli malı ekipmanlar kullanmaya çok dikkat ettik. Bu kapsamda gemilerimizde 4 adet jeneratör grubu var. Bu jeneratör gruplarını Türkiye’de ilk defa Eskişehir’de bulunan TCDD’ye ait makine fabrikası bizim gemilerimiz için üretim yaptı. Bu bizim için gurur verici ve çok güzel bir olaydır” şeklinde konuştu.

Uygun, ayrıca hız ve kapasite olarak çok daha ileri teknolojiye sahip olan gemilerin taşıma ve hız konusunda maliyetleri daha da aşağı çekeceğini sözlerine ekledi.



Kaynak: İHA
Eklenme tarihi: 10.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALE Grubu
 OMSAN Lojistik A...
 ORSA Tanker İşlet..
 THE MOORİNGS Yach..
 T&O Denizcilik
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 NİYANA Denizcilik
 NUR Denizcilik
 ARMADOR Denizcili..
 HİLAY Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim