Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Malatya gemisi çürümeye terkedildi
Avukat Selahattin Sarıoğlu yaptığı açıklamada "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Malatya’yla birlikte 16 ile yaptırılmasına karar verilip 2010 yılında Bakanlıkça ihalesi yapılan geminin daha sonra Valilikçe büyütülerek ek sözleşmesinin imzalanmasından sonra tamamlanan gemi şimdi Atabey iskelesinde kızakta çürüyor.



HAZİN BİR GEMİ HİKAYESİ!...

Bakanlığın ihale sözleşmesinden sonra, o günün Malatya valisi Ulvi Saran’ın önerisiyle gemi büyüklüğünde değişiklik yapılmış, buna göre KDV dışında 750 bin Euro karşılığında 14 m. olan uzunluk 24 m.ye , 50 kişilik yolcu kapasitesi de 100 kişiye çıkarılmış ve 2011 yılında buna ilişkin ek sözleşme imzalamıştır.

Daha sonra ödeme güçlüğü içine giren Valilik yeni arayışlara girişmiş bunun sonunda da yapımcı Firmaya ödenecek 750 bin Euro ve KDV’nin üstlenmesi ve bunun karşılığında geminin yüzde 76 payının ve işletme hakkının verilmesi karşılığında 2012 yılında başka bir firmayla sözleşme yapılmıştır.

Vali Ulvi Saran, bu sözleşmeleri, İl Genel Meclisi kararı dayanağı olmadan imzalamıştır.

İl Özel İdaresi ile ödemeyi üstlenip buna karşılık yüzde 76 pay ve işletme hakkını alan firma arasında mali ve hukuki sorunlar çıkması üzerine uzlaşma zemini aranmış bu süreç devam ederken Büyükşehir Belediyesinin kurulması ve Özel İdarenin hak ve borçlarının belediyeye geçmesiyle Büyükşehir Belediyesi karşılıksız alınan 250 bin Euro kredi sonrasında kalan 500 bir Euro borcun üstlenilmesi ve firmaya 150 bin TL. ek gider bedeli ödenmesi ile gemi Büyükşehir Belediye başkanlığına geçmiştir.



YÜZME BİLMEYEN GEMİ!...

Ancak bütün bunlardan sonra gemiyle ilgili sorunlar bitmemiştir. Çünkü yüzmeyi bilmeyen bir gemi Malatya Büyükşehir Belediyesine teslim edilmiştir. Evet yüzmeyi bilmeyen gemi…

Gerçekten de gemi Karakaya Barajı’na indirilmiş ama yüzme denemeleri başarısız olmuştur. Firmaya ödenen 150 bin TL. de yatan geminin kurtarılması gideri olarak ödenmiştir.

Denemeyi izleyen gemici tanıklar, geminin dikine, tepe üstü gittiğini, sonra yan yattığını, bu durumun geminin ana projesinden sapılması, yeni projenin de geminin dengesini sağlayamaması nedeniyle oluştuğunu, bu geminin bu haliyle yüzmesinin mümkün olmadığını, zaman zaman bilirkişi heyetlerinin gelip gittiğini, gemideki bu dengesizliğin ne şekilde düzeltilebileceğinin araştırıldığını söylediler.

Bu gemi için İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının ödediği bedelin miktarı, konunun ancak ucundan kıyısından bilgisi olan Malatya kamuoyuna ayrıntılı bir şekilde açıklanması, kusuru olan kamu yöneticileri hakkında idari ve ardından adli soruşturma yapılması, ayrıca kamu zararının karşılanması için geminin yüzememesinde kusurlu olan firmaya karşı tazminat davasının açılması gerekir." ifadelerini kullandı



Kaynak: malatyahabermerkezi
Eklenme tarihi: 13.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZSTAR Denizcilik
 ATİPOST Turizm
 MARİNTEK Danışman..
 ÜÇEL Denizcilik A..
 OLAY NAUTIC
 RABİA Denizcilik
 GOKTAS Yatcilik L..
 O.D.G.I. SHIPPING
 MOST Denizcilik
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim