Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çanakkale' de 188 yolculu feribot karaya oturdu
Çanakkale'nin Kabatepe ile Gökçeada arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ firmasına ait Gökçeada-1 feribotu, Kuzu Limanı Taşocakları Mevkii'nde karaya oturdu. Feribottaki 188 yolcu, can yeleklerini giyerek güvertede yardım beklemeye başladı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle kurtarma çalışmaları gece başlatılamadı. Sabahın ilk saatleri ile birlikte romörkörlerle yolcular tahliye edilmeye başlandı.



Çanakkale’nin Kabatepe ile Gökçeada arasında dün saat 15.00 seferini gerçekleştirirken saat 16.15’te Gökçeada Kuzu Limanı Taşocakları mevkiinde karaya oturan Gökçeada 1 feribotundaki 188 yolcunun tahliyesi bugün saat 08.30’da sona erdi. Yaklaşık 16.5 saat süren çalışma ardından karaya çıkartılan yolcuların bitkin olduğu görüldü. Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı’na bağlı SAGET 14 Botu, Sahil Güvenlik 23 No’lu Botu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Kurtarma 7 römorkörü ile tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiği belirtildi. 15- 20 kişilik gruplar halinde, önceliğin kadınlar ile çocuklara verildiği çalışmaların başarıyla sona erdiği kaydedildi. Gökçeada Kuzu Limanı’na getiren yolcular, maruz kaldıkları durum hakkında sağlıklı bilgi verilmediği için mağdur olduklarını ve stres yaşadıklarını söyledi.



Çanakkele'de, dün Kabatepe ile Gökçeada arasında saat 15.00 seferini gerçekleştirirken saat 16.15'de Gökçeada Kuzu Limanı Taşocakları mevkiinde karaya oturan Gökçeada 1 isimli feribottaki 188 yolcunun, tahliye edilmesine bu sabah saat 05.40 itibariyle başlandı. Feribot karaya oturduktan sonra, kuvvetli esen poyraz nedeniyle tahliye işlemi başlatılamamıştı. Bu nedenle de feribottaki 188 yolcu yaklaşık 14 saat boyunca feribotta mahsur kaldı

Can yelekleri üzerinde feribotun içinde koltukların üzerinde çocuklar yatarak, yetişkinler ise oturarak sabahladı. Yolcuların yiyecek içecek ihtiyacı feribotun içindeki kantinden sağlandı. Ayrıca gece, bir balıkçı teknesiyle feribota yolcular için kumanya bırakıldı. Havanın aydınlanmaya başlamasının ardından saat 05.40 itibariyle feribottaki yolcuların tahliye işlemine başlandı.

İlk olarak Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na bağlı SAGET 14 botuyla 7 yolcu feribottan alınarak Gökçeada Kuzu Limanı'na getirildi. Bu deneme başarılı olunca SAGET 14 ile birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 7 römorkörü birlikte tahliye işlemi sürdürüldü.

TAHLİYE İŞLEMİ TAMAMLANDI

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 2 botun kullanıldığı çalışmada, 188 yolcu, 31 çocuk ile feribotta bulunan kantinin 3 personeli güvenli şekilde Kuzu Limanı'na çıkarıldı. Feribotta 8 mürettebatın kaldığı, yapılacak planlamanın ardından geminin güvenli şekilde karaya oturduğu sığ bölgeden çekilerek kurtarılacağı bildirildi.

Eceabat ilçesindeki Kabatepe Limanı'ndan ayrılıp, Gökçeada'ya hareket eden, içinde 188 yolcu ve 39 araç bulunan "Gökçeada-1" adlı feribot, rotasından çıkarak, adanın Kuzu Limanı açıklarında karaya oturmuştu.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 20.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUAN Denizcilik
 VEYSEL VARDAL Gem..
 EMİROĞLU Denizcil..
 ONEY Denizcilik G..
 JALE Tur
 FIRST GROUP Inter..
 DESTİNA Deniz Taş..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 MAYAMARINECYPRUS ..
 RAYBEN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim