Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Vietnam heyeti Türk gemi geri dönüşüm sektörünü inceledi
Türkiye’ye gelen Vietnam Ulaştırma Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Departmanı Genel Müdürü Pham Thanh Tung ve beraberindeki heyet, Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ni (GEMİSANDER) ziyaret etti. Derneğin bilgilendirme toplantısına katılan heyet, daha sonra tesisleri gezdi ve çalışmaları inceledi, yetkililerden sökümler hakkında bilgi aldı.

Tesisleri çeşitli ülkelerden gelen heyetlerin sık sık ziyaret ettiğini belirten GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, şunları söyledi: “Bugün de Vietnam'dan çok kıymetli bir heyeti ağırladık tesislerimizde. Aslında en son Kuito örneğinde yaşadığımız gibi basında çıkan yanlı ve asılsız haberler nedeniyle ziyaretimize gelen heyetler, buraya birtakım ön yargılarla geliyorlar ancak tesislerimizi gördükten sonra fikirlerinin tamamen değiştiğini, bize yine kendileri söylüyorlar. Kaldı ki biz tesislerimizde misafir ettiğimiz konuklarımıza hiçbir şekilde müdahale etmiyoruz. Baret, iş elbisesi, ayakkabı, maske gibi çalışma esnasında kullanılması gereken kişisel ekipman kurallarına uymak şartıyla tesislerimizi yerinde incelemelerine müsaade ediyoruz. Konuklarımızla görüşmelerimizi, basına açık bir şekilde yapıyoruz. Yine bu ziyaretlerde, ilgili bakanlıklarımızın temsilcilerini bizzat davet ederek görüşmelerimizi onların nezaretinde gerçekleştiriyoruz. Kaldı ki bizim hiç kimseden saklayacak, gizleyecek bir tarafımız yok. Üstelik AB bayraklı gemilerin sökümlerini, özellikle İngiliz donanmasına ve diğer AB ülkeleri donanmalarına ait gemilerin sökümünü, internet üzerinden canlı yayın kameraları ile 24 saat ilgili ülkelerin devlet kurumlarına canlı olarak izletiyoruz. Ayrıca geminin baştankara edilmesinden son parçanın sökülmesine kadar olan süreci kayıt altına alıyoruz. Bu kayıtları arşivlediğimiz gibi belge olarak da ilgili ülkelerin Çevre ve Savunma bakanlıklarına gönderiyoruz.”

DÜNYAYA YAYIMLANMASI HEDEFLENİYOR

Tesislerdeki gemi söküm süreçlerini internet üzerinden dünyaya yayımlamayı hedeflediklerini açıklayan Şimşek, “Halihazırda uyguladığımız kamera sistemini daha modern ve hızlı hale getireceğiz. Bu sistem sayesinde basın mensupları, çevre kuruluşları ve vatandaşlarımız, GEMİSANDER’in resmi internet sitesinden tesislerimizdeki tüm firmaların faaliyetlerini canlı olarak izleyebilecekler.” dedi.

ŞİMŞEK: 10 MİLYON LİRALIK ÇEVRE YATIRIMI YAPTIK

Gemi geri dönüşüm sektöründe dünya lideri olmanın gururunu yaşadıklarını ancak başarının sorumluluğu da beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Adem Şimşek, “Bugüne kadar tesislerimize 10 milyon liralık çevre yatırımı yaptık. Dünya kamuoyu, Türkiye’nin gemi geri dönüşüm sektöründe, özellikle de çevre ve işçi sağlığı konusunda tek ülke olduğunu kabul ediyor, tasdikliyor ve diğer ülkelere örnek gösteriyor. Bu nedenle Avrupa Birliği, bayrağını taşıyan gemilerin geri dönüşümüne yalnızca Türkiye’de izin veriyor. Nihai hedefimiz, bu avantajlarımızı sektörün lehine kullanmak ve uluslararası ticari ilişkilerimizi de güçlendirerek 2012 yılında yakaladığımız 927 bin tonluk hurda çelik rekorunu egale edip 1 milyon tonluk hurda çelik üretimine erişmektir.” diye konuştu.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 27.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 THH Shipping
 ADATEPE denizcili..
 SMARİNE Elektrik
 TEKNOMARİN Denizi..
 TUNA Denizcilik
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 MARİN Römorkör ve..
 NEOPLİS Otel
 ALEYNA denizcilik
 KARAS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim