Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
3 ton uyuşturucu taşıyan römorkör ele geçirildi 9 Türk gözaltında
İngiliz Donanması’nın geçen hafta İskoçya açıklarında düzenlediği operasyonda, piyasa değeri 2 milyar lira (500 milyon Sterlin’i) bulan 3 ton kokain ele geçirildi. 9 Türk gözaltına alındı.

Fransız gümrük yetkililerinden gelen ihbarı değerlendiren İngiliz yetkililer, Aberdeenshire sahilinin 160 kilometre açığında seyreden Tanzanya bandıralı MV Hamal adlı römorköre baskın düzenledi. Gemide Türk vatandaşı 9 mürettebat bulunduğu açıklandı.



Yetkililer bulunan kokainin, İngiltere tarihinde tek seferde ele geçirilen en büyük uyuşturucu olduğunun altını çiziyor. Gemide yapılan ilk aramada 2 ton kokain bulunduğu, ancak daha sonra yapılan detaylı aramalarda 1 ton uyuşturucu daha ele geçirildiği kaydedildi.

Güney Amerika’dan geliyor

Uzmanlar, son baskında ele geçirilen uyuşturucunun gemiye Kanarya Adaları’nda yüklendiğini düşünüyor. Uyuşturucunun çıkış noktası ise büyük olasılıkla Güney Amerika.

Gözaltına alınan Türkler

Gözaltında olan, Mustafa Ceviz (54), İbrahim Dağ (47), Mümin Şahin (45), Muhammet Seçkin (26), Ümit Çolakel (38), Kayacan Dalgakıran (63) ve Emin Özmen (50) İstanbul, Abdulkadir Cırık (31) Mersin, 47 yaşındaki Mustafa Güven’in de Yozgat nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edildi.

Gelecek hafta tekrar hakim karşısına çıkarılması beklenen zanlıların gözaltı süresince tutuklu kalmaları devam ederken, susma haklarını kullandıkları kaydedildi.

Operasyon 23 Nisan’da düzenlendi

İngiliz Kraliyet Donanması’na ait HMS Somerset adlı fırkateyn ve sınır güvenliğine bağlı son model donanımlı bir gemi kaçakçıların içinde bulunduğu Tanzanya bandıralı MV Hamal adlı tekneyi, 23 Nisan sabahı İskoçya’nın Aberdeen şehrinin 160 kilometre açığında tespit etmişti. Aberdaan Limanı’na çekilen gemide sınır güvenlik yetkilileri, İskoçya polisinin de katılımıyla özel arama teknikleri kullanarak zulayı tespit etmiş, İngiliz Ulusal Suç Ajansı (NCA), ele geçen 3 tondan fazla kokainin piyasa değerinin 500 milyon sterlinden fazla olduğu ifade etmişti.

A sınıfı uyuşturucu

Operasyona ilişkin NCA Soruşturma Müfettişi John McGowan da, “Gemide özel eğitimli birimler tarafından yapılan araştırma çok zaman aldı. Ancak, memnun edici sonuçlar aldık. Bu şimdiye kadar ele geçirilen en büyük A sınıfı uyuşturucuydu” şeklinde konuşmuştu.




Eklenme tarihi: 02.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RANMARİNE Denizci..
 ZAS Denizcilik
 YALİ Denizcilik
 FORSA Uluslararas..
 TURGUT OKAN Deniz..
 PİRANA Dalış Ltd...
 ADRASAN Denizcili..
 H M Denizcilik
 BEŞERLER Denizcil..
 MOBYDİCK Yat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim