Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi sökümcülerin duayeni ''Ender Özer'' vefat vefat etti
Türk Gemi Geri Dönüşüm Sanayisinin duayen isimlerinden Mevlüt Ender Özer’in vefatı gemi geri dönüşüm sektörünü yasa boğdu.

Kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitiren Mevlüt Ender Özer’i gemi geri dönüşüm camiası son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Uzun yıllar Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevinde bulunan Mevlüt Ender Özer’in ölümüyle sarsılan gemi geri dönüşüm camiası, ölüm haberinin ardından bölgede faaliyet gösteren tüm tesislerde yas ilan etti. Tesislerde istihdam edilen binlerce işçi Mevlüt Ender Özer’in cenazesine katılıp, Özer ailesinin acısını paylaşmak için iş bıraktı.



Merkez Cami'ndeki cenaze töreninde; Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Adem Şimşek ile birlikte dernek yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Eski Başkanlarını son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlayan gemi geri dönüşüm camiası, sektörlerine birçok konuda yeni ufuklar açan Ender Ağabeyleri için kentin muhtelif noktalarında lokma hayrı yaptırdı.

Cenaze töreninin ardından GEMİSANDER Yönetim Kurulu olağan üstü toplandı. Dernek konferans salonunda toplanan yönetim kurulu üyeleri, Merhum ile ilgili anılarını birbiriyle paylaştı.Toplantıda konuşan GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek, Dernek üyeleri tarafından Gemi Geri Dönüşüm bölgesinde inşa ettirilen ve geçen yıl ibadete açılan Piri Reis Cami’sinin adının ‘Mevlüt Ender Özer Cami’ olarak değiştirilmesini yönetim kuruluna teklif etti. Başkan Adem Şimşek’in bu teklifi yönetim kurulunda oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim Kurulunda alınan bu kararı gazeteciler ile paylaşan GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek, değerli bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.Türk gemi geri dönüşüm sektörünün bugün geldiği noktayı Mevlüt Ender Özer’e borçlu olduğunu belirten Şimşek, “Türk gemi geri dönüşüm sektörünün çevre, işçi sağlığı ve modernizasyon noktasında çağ atlatmasına ve dünya liderliğine ulaşmasında büyük pay sahibi olan Ender ağabeyimiz ilkeleri olan, vizyon sahibi bir insandı. Her şeyden önce adam gibi adamdı. Camiamızın başı sıkıştığı zaman her daim engin bilgisi ve tecrübeli ile bize yol gösterici olurdu. Benimde hayatta idol aldığım bir ağabeyimdi. Acımız büyük, Ender ağabeyimize bir kez daha Allah'tan rahmet, başta gemi geri dönüşüm camiası olmak üzere tüm yakınlarına, sevenlerine ve Aliağa iş dünyasına başsağlığı dileriz” dedi

MEVLÜT ENDER ÖZER KİMDİR?

Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M.Ender Özer, 27.01.1956, Isparta Doğumludur.
Eğitimleri:
• 1962-1967'de Bakırköy Taş Okulu,
• 1967-1970'de Bakırköy Merkez Ortaokulu,
• 1970-1973'de Bakırköy Lisesi,
• 1973-1979'da D.G.S.A. (Devlet Güzel Sanatlar Akademisi) (Şimdiki adıyla Mimar Sinan Üniversitesi) Endüstri Tasarımı Yüksek Lisansı ile tamamladı.

Gemi Söküm sektöründeki işleri nedeniyle 1980 yılında Aliağa'ya geldi. 1997-2005 Yılları arasında Aliağa Ticaret Odası Meclis üyeliği görevinde bulundu. 1999-2004 Yılları arasında Aliağa Belediye Meclisi üyeliği yaptı.
M. Ender Özer, 2009 yılından itibaren Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevini sürdürmüştür.
Ticari ve Sınai faaliyetlerine 1992 Yılında kurduğu Mariner Ltd. firması ile devam etmiştir.
M. Ender Özer, Hilal Özer ile evli ve 2 çocuğu vardır.



Kaynak: Yenivizyon
Eklenme tarihi: 04.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ


ateşmen
allahtan rahmet ailesine Başsağlığı dilerim

Yazan: Ömer - 29.05.2015 21:46:50




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAVUZNAZ Denizcil..
 PRUVA Denizcilik ..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 CENGİZ Denizcilik
 İNTA Denizcilik
 IDE Yachting
 BUTONİ A.Ş.
 VEYSEL VARDAL Gem..
 CEM Shipping
 LIGHTTOURS Seyaha..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim