Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
''Yalova'daki bir milyar dolarlık proje rant uğruna kitlendi''
Yalova Organize Gemi İhtisas Sanayi Bölgesi’ndeki son gelişmeler hakkında açıklama yapan Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) Başkanı Ziya Gökalp “1 milyar dolarlık proje rant uğruna kitlendi. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi.
Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) Başkanı Ziya Gökalp Yalova Organize Gemi İhtisas Sanayi Bölgesi’ndeki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. İMEAK Deniz Ticaret Odası Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Gökalp “1 milyar dolarlık proje rant uğruna kitlendi. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz” şeklinde konuştu.



Yalova Çiftlikköy Belediyesi’nin kamulaştırma için yetkilendirdiği Ankara Üniversitesi Arazi Değerlendirme Enstitüsü tarafından “Yeterli elemanımız olmadığı için kamulaştırmadan çekiliyoruz” şeklinde yazı aldıklarını belirten Ziya Gökalp “Herhalde Yalova’da bir çeşme bile kamulaştırılamayacak.” dedi.

Gemi inşa sektörü için önemli bir projenin rant uğruna ilerleyemediğinin altını çizen Gökalp konuşmasında “Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yalova’da Organize Gemi İhtisas Sanayi Bölgesi kuruluş talimatı verildi. Yer tespiti yapıldı ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Türkiye’de organize sanayi bölgesi olmadan çek alan tek OSB’yiz. Kamulaştırma esnasında arsa sahipleriyle anlaşamadık. Mahkeme kamulaştırma kararını iptal etti. Organize sanayi bölgeleri artık kamulaştırma yapamayacak. Yalova Çiftlikköy Belediyesi’ne müracat ettik. Onlar da Ankara Üniversitesi Arazi Değerlendirme Enstitüsü yetkilendirdi. Biz arazi fiyatlarını beklerken kendilerinden gelen yazıda “Yeterli elemanımız olmadığı için kamulaştırmadan çekiliyoruz” yazıyordu. Herhalde Yalova’da bir çeşme bile kamulaştırılamayacak. Limanıyla beraber 1 milyar dolarlık bir projeden bahsediyoruz. Bizim OSB’miz rant uğruna kitlendi. Artık ne yapacağız bilemiyoruz. İMEAK Deniz Ticareti Odası Yönetimi’nden bu konuya el atmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak Yalova’daki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Kartal “Çok garip bir durumla karşı karşıyayız. Bu tür gariplikler maalesef olabiliyor. Bizlerin görevleri elimizden geldiği kadar bu gariplikleri engellemek. Yönetim Kurulu olarak Yalova’daki durumu yakından takip ediyoruz. Bu takipte de beraber olacağımızı bir kez daha hatırlatmak isterim.” şeklinde konuştu.

İlk planda yaklaşık 1 milyar dolar yatırım ve 87 işletme ile kurulması planlanan Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin kişiye iş imkanı sağlanması amaçlanıyordu.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 08.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 LARA Denizcilik T..
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 GİRİT Yatcilik
 GARANTİ Denizcili..
 CASPI Cargo Lines..
 DERPINA Denizcili..
 M&M
 ALMEYDA
 MARİNPET Petrol D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim