Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Kazazede kadına dava açmaması için baskı
1881 Atatürk gemisinin kıyıya çarpması sonucunda sol kolu kırılan Hatice Özdemir, "Hiçbir yetkili beni aramadı. Sigorta şirketi de dava açmayalım diye baskı yaptı" dedi.

Salı günü yaşanan gemi kazasının detayları ortaya çıkmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ'e ait 1881 Atatürk isimli geminin Konak İskelesi'ne yanaşırken kendi yarattığı dalgası nedeniyle trim (denge) kaybı yaşadı. Gemi iki denemesinde de başarılı olamayarak iskeleye sert şekilde çarptı.



Gemiden inmek üzere ayakta bekleyen yolculardan merdivende duran 56 yaşındaki Hatice Özdemir, çarpmanın şiddetiyle en üst basamaktan aşağıya kadar düştü. Yere kapaklanan talihsiz kadının sol kolu 2 yerinden kırılırken vücudunun ise bir çok yerinde ezilme ve doku zedelenmesi meydana geldi. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde ameliyata kaldırılan kadının 2 yerinden kırılan koluna platin takıldı. Yaklaşık 5 gündür hastanenin Ortopedi Servisi'nde tedavi altında olan talihsiz kadına ise İZDENİZ'den hiç bir yetkili geçmiş olsuna gelmedi.



Hatice Özdemir, "Tüm hukuksal yollara başvuracağım. kaza olmuş. Ölümden dönmüşüm. Beni ne İZDENİZ'DEN ne de Büyükşehir Belediyesi'nden bir kişi bile geçmiş odun diye aramadı. Aradan günler geçti, sigorta şirketi aradı. İZDENİZ'den şikayetçi olacağımı söyledim. Üstü kapalı olarak bize 'dava açmayalım' diye baskı yaptılar. Bize kaza anında 13 kameranın da kayıtta olduğunu, bu sırada 2 kere de anons yapıldığını söylediler. Ben, kaza anına kadar neler yaşadığımı biliyorum. Bilincim yerinde her şeyi de hatırlıyorum. anons falan yapılmadı. Ben hakkımı arayacağım. Bugün aracınızla bir hayvana çarpsanız arkanızı dönüp gidemiyorsunuz. Bu saatten sonra da kimsenin bizi aramasına gerek yok" dedi. Öte yandan Özdemir'i arayan İzdeniz yetkililerinin "2 kere yerlerinizden kalkmayın" diyerek anons yaptık savunmasına yönelik görüşlerine başvurduğumuz konunun uzmanları ise "Anons yapılmış olsa bile. Yolcunun kulağı işitmiyor veya ağır işitiyorsa ne olacak. Anons yaptık sorumlu yolcudur diye bir şey olamaz" dedi.

ÖRTBAS EDİLDİ

İzdeniz'e ait 1881 Atatürk isimli geminin, yaptığı kazayı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kamuoyundan saklamasına tepkiler geldi. Uzmanlar, 1881 Atatürk isimli yolcu gemisinin kamu görevi yaptığını ve herhangi bir kaza durumunda kamuoyuna bunun açıklamasının yapılması gerektiğini fakat kazanın kamuoyundan saklandığını vurguladı.1881 Atatürk'ün kamu görevi yaptığını vurgulayan Gemi İnşaa Yüksek Mühendisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ünal Özsır, "Yaşanan kaza, denizdeki dalgadan değil tamamen geminin kendi yarattığı dalga nedeniyle meydana gelmiştir. Bu gemilerin bu tür kazalara maruz kalacağını daha önce dile getirmiştik. Bunları tek tek sıralamıştık. Yine bu kaza olmasına rağmen bu gemilerdeki aynı tavrı görmekteyiz. Gemiler kamu görevi yaptığı için bu kazanın kamuoyuna açıklanması gerekirdi" dedi.

UCUZ ATLATILDI

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Toros, "Salı günü oluşan kaza için açıklama yapılmaması, hatta gizlenmesi kabul edilemez. Olabilecekleri önceden söylediğimiz ve gerçekleştiği için sevinmiyoruz aksine çok üzülüyoruz. Kazanın ucuz atlatılması sevindirici. Uygun olmayan iskeleler ve teknik işletim hataları ile inşallah daha fazla kaza olmaz. İBB Yetkililerinin hala bildiğince ve bildiğini iddia ederek devam etmesine bir anlam veremiyorum" şeklinde konuştu.

AÇIKLANMALIYDI

"Kazanının açıklanmaması bana göre hoş bir durum değil" diyen Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh, "Kazanın açıklanmamış olması yanlış. Benim görüşüme göre eğer bu kamu vasıtası ise bunun kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Otobüs, İZBAN ya da metroda kaza olunca nasıl açıklanıyorsa gemide de aynı şekilde açıklanmalıydı. Uçak kazaları oluyor, şirketler hemen açıklıyor. THY, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız kazayı hemen kamuoyuna açıkladı" ifadelerinde bulundu.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
- Yeni nesil gemi dengesini yitirdi




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 18.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİSA Uluslararsi ..
 METEAR Deniz İşle..
 KALKAN Denizcilik
 UGUR 44 Vapur Ac..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 OMSAN Lojistik A...
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 AVRASYA EXPRES
 MCE KARGO
 OZI Yatching
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim