Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Süperlüks' gemiler artık İstanbul'dan yola çıkacak
Dünyanın en büyük iki gemi şirketinden biri olan Royal Caribbean, süperlüks gemilerindeki yolculara 'Bir dahaki gemi, nereden kalksın' diye soruyor. Yolcular İstanbul'u seçince, bazı gemilerin çıkışı buraya alındı.



Hisseleri New York ve Oslo borsasında işlem gören, dünyanın ikinci büyük gemi şirketi Royal Caribbean Cruises'ın süperlüks gemileri bu yıl ilk kez İstanbul'dan kalkacak. Dünyanın en büyük gemisinin de aralarında bulunduğu 27 gemisiyle kuruvaziyer turizmde sektörün lider iki şirketinden olan Royal Carribbean'ın bu yaz iki gemisini İstanbul'dan kaldıracağını söyleyen şirketin Türkiye temsilcisi Bülent Tatlav, kendilerini memnun eden bu gelişmeyi şöyle anlattı: "Royal Caribbean 9 yıldır temsilcilik ofisiyle Türkiye'de bulunuyor. 1 milyon 800 bin kişi kruz gemileriyle Türkiye'ye geldi. Ancak şimdiye kadar hiçbir geminin çıkış noktası İstanbul olmamıştı. Royal Caribbean, bu yazdan itibaren bazı gemilerinde başlangıç noktasını İstanbul olarak belirledi. Önce 20 Haziran, ardından 18 Temmuz'da İstanbul'dan çıkacak Mikanos, Sicilya, Malta, Napoli ve Roma'ya gidecek. Bir diğer gemi de kurban bayramında İstanbul'dan başlayıp, 12 gecelik Yunan Adaları ve Adriyatik seyahatine çıkacak."

Otelden 5 kat fazla harcıyor

Tatlav, bu kararın alınmasını da şöyle açıkladı: "Şirket, tatil bitiminde tüm misafirlerine 'Bir dahaki gemi, nereden kalksın, hangi limanlarda dursun' diye sorar. Son 4 yıldır bu anketlerde İstanbul hep ilk 3 arasında yer alıyor" dedi. Kruz turizminin gelişmesinin Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayan Tatlav, "Araştırmalara göre kruz müşterisi, otel müşterisine göre 5 kat fazla harcıyor" dedi.

THY Miami'ye direkt uçacak

Ekim 2015 itibarıyla THY'nin direkt uçuşla Miami seferlerine başlayacağını vurgulayan Tatlav, "Royal Caribbean’ın en büyük gemilerinin hareket ettiği Miami limanlarından hareketle uçuşlar ve Miami’de konaklama dahil toplam 9 gece – 10 gün sürecek geziler birbirinden egzotik adaları bünyesinde barındırıyor ve fiyatlar her şey 1.400 eurodan başlıyor" diye konuştu.

Dünyanın ilk akıllı gemisi

dünyanın ilk akıllı gemisi Quantum of the Seas'i Amerika'dan Karayipler'e giderken Pire Limanı'nda gezdik. Geminin özellikleri şöyle:
- 4.905 yolcu kapasiteli 15 katlı gemide restoran ve gece kulüplerinin yanında kumarhane ve Broadway şovlarının sergilendiği gösteri merkezi var.



Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 25.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANAKKALE Liman İ..
 ÜNLÜ Denizcilik
 VERA Denizcilik
 AKUA MARİN A.Ş.
 MİRAMAR yatcılık
 AREL Denizcilik
 CEVAHİR Kara ve D..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 REKA Denizcilik
 TAMİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim