Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
‘’Denizcilik Sektörü İstihdam Arzının Artırılması Protokolü’’ imzalandı
Denizcilik Ticareti Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında denizcilik sektöründe istihdam artırılmasına yönelik “Denizcilik Sektörü İstihdam Arzının Arttırılması Protokolü” imzalandı.



Deniz Ticareti Genel Müdürü Çalışkan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında düzenlenen imza töreni öncesinde, Bakanlığın, 2008'deki global krizi atlatabilmesi için 3 yeni projeyi hayata geçirdiğini anlattı.

Bunlardan birincisinin yaşlı gemilerin hurdaya ayrılarak hurda bedeli kadar Türk bayraklı yeni gemi inşası için nakdi destek, ikincisinin Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilecek gemiler için 2 milyar lira tutarında kredi garanti fonu kefalet desteği sağlanması, üçüncü projenin ise Dünya Denizcilik Sektörüne İstihdam Arzı Projesi olduğunu belirten Çalışkan, şöyle konuştu:

"Tasarlanan sisteme göre, liman başkanlıklarına İŞKUR tarafından verilecek Denizcilik Sektörü İstihdam Bürosu yetkisiyle gerek liman başkanlığı temsilcileri gerekse denizcilik sektöründe iş arayanlar İŞKUR internet sitesine başvuracak. Ardından işverenler, aradıkları vasıflara sahip olan işgücüne bu site üzerinden erişebilecek. İşveren-çalışan olarak taraflar, proje kapsamında bilinçlendirilmesi ve desteklenmesiyle hukuka uygun olarak sağlıklı işveren-çalışan ilişkisi kurulması her türlü istismarın önlenerek, asgariye indirilmesi amaçlanmıştır. Bu konuda önem ve öncelikli olarak sosyal güvencesiz çalışmayla mücadele edilmektedir."

Projenin aşama aşama tüm dünya denizcilik sektörünü kapsamına alacağını dile getiren Çalışkan, böylece devletin, hem ulusal hem de uluslararası çapta işveren-iş arayan buluşmasında katalizör işlevi göreceğini kaydetti.

Deniz ticaret sektöründe Türkiye'nin konumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çalışkan, "Türk deniz ticaret filosunun kapasitesi son 10 yılda dünya denizcilik filosuna göre yaklaşık yüzde 75 daha fazla büyüdü" dedi.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı ise 2015 yılının ilk dört ayında yaklaşık 313 bin kişilik özel sektörde işe yerleştirme gerçekleştirildiğini ifade ederek, bunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 arttığını söyledi.

İŞKUR ofisleri, il müdürlükleri ve hizmet merkezleri ile belediyeler, kaymakamlıklar, üniversitelerde sayısı 3 bine ulaşan hizmet noktasının bu rakamı elde etmede çok önemli katkıları olduğunu bildiren Yazıcı, "Deniz Ticareti Genel Müdürlüğümüzle bugün imzalayacağımız protokolle yenilerini ekleyeceğiz. Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Başkanlığına seçilmemiz dünyadaki tüm istihdam politikalarıyla alakadar olacağımızın da bir anlamda göstergesi olacak. Aynı zamanda Deniz Ticareti Genel Müdürlüğümüzün de tüm dünyada bu manada faaliyette bulunuyor olması imzalayacağımız protokolün amacına ulaşmasında önemli bir etken olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çalışkan ve Yazıcı, protokolü imzaladı.



Eklenme tarihi: 29.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRAMOLA Deniz Taş..
 GULET POINT Yacht..
 ALGEM Denizcilik
 DEAR B Ltd.
 GEMEK Denizcilik ..
 DALYAN Denizcilik
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 BİSTEK Gemi Elekt..
 UZMAR
 RAYBEN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim