Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Mülteci gemisi Alanya'da karaya vurdu
Alanya’da bu gece sabaha karşı içinde kadın ve çocukların bulunduğu tekne karaya vurdu. Teknede bulunan 154 Suriyeli mülteci emniyet güçlerinin olağanüstü çabaları sonucu sağ sağlim kurtarıldı. Tekne kaptanı ise kaçtı.

Alanya’da Karayolları karşısında bulunan Keykubat Plajı'na, içinde Suriyeli mültecilerin bulunduğu küçük tekne karaya vurdu. Gece 02.30 sıralarında teknenin karaya vurduğunu gören plaj büfesi bekçisi olayı 155 Polis İmdat telefonunu arayarak haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen emniyet güçleri, ilk olarak denize düşen mültecileri kurtardı. Ardından teknede bulunan kadın ve çocuklar dışarı çıkartıldı. Polisin zamanında müdahalesi ile ölen ve yaralanan olmazken, mülteciler 75. Yıl Spor Salonu'na götürüldü.



Polis kontrolünde bekletilen mültecilere Alanya Kaymakamlığı tarafından yiyecek gönderilirken, görevli doktorlar ise başta çocuklar olmak üzere kadın ve erkekleri muayene etti. Olayı duyan bazı vatandaşlar ise mültecilere giyecek yardımında bulundular. Sabahın erken saatlerinde 75. Yıl Spor Salonu'na gelen Kaymakam Dr. Hasan Tanriseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve doktorlardan bilgi aldı.

Bir süre mültecilerle görüşen Kaymakam Tanrıseven açıklamasında şunları söyledi:
"Gece geç saatlerde içinde ülkemizde yabancı olarak ikamet eden 154 mültecinin olduğu Alanya kıyalarında bir tekne karaya vurdu. Şu an her hangi bir can kaybı yok, sağlık taramaları yapılıyor. Savcılığın talimatları doğrultusunda ifadeleri alınıyor. Kendileri ile yaptığım görüşmede 24 saat boyunca Türkiye'nin çeşitli illerini otobüsle dolaşmışlar. Yine kendilerinin ifadesine göre Akdeniz Bölgesi'nde bir yerden bu küçük tekneye bindirilmişler. Bu tekneler bunları büyük bir tekneye götürecekmiş. Batı da bir ülkeye gideceklermiş. Her ne olduysa gemi Alanya'da karaya oturmuş. Gemi kaptanı kaçmış ancak arama çalışmalarımız devam ediyor. İfadelerin ardından kendileri Mersin'de ikamet ediyor, muhtemelen Mersin'e geri göndereceğiz. Arıca can kaybının olmamasında büyük gayret gösteren ve olaya anında müdahale ederek can siparane çalışan emniyet güçlerimize de teşekkür ediyorum" dedi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, belediye olarak üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını belirterek, "Bu bir insanlık dramı. Allah kimseyi vatansız topraksız, yurtsuz bırakmasın"
dedi.



Kaynak: Yenialanya
Eklenme tarihi: 29.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 TEAM SHIP Crew
 CLUP CHERRY
 INDEKS A.Ş
 ANKA Denizcilik
 S.S. Marmara Adas..
 ADAFARM Su Ürünle..
 ARIF KALKAVAN
 DERİN Gemi işl.sa..
 DENİZ-AY Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim