Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bandırmalıları rahatsız eden gemi
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki Çelebi Limanı'nda Uruguay'dan ithal edilen 9 bin 250 büyükbaş hayvanın tahliyesi sırasında ilçeyi saran kötü koku tepkilere neden oldu. Tabipler Odası Bandırma Temsilciliği üyesi doktorlar, liman önünde maskeli eylem yaparak, önlem alınmasını istedi.



Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından besicilere dağıtılmak üzere Uruguay'dan ithal edilen 9 bin 250 büyükbaş hayvanın Çelebi Limanı'na gelmesinin ardından ilçeyi koku sardı. Tahliye işlemlerinin başlamasıyla koku daha da yayılarak rahatsız edici hale geldi.

Kokuya tepki gösteren doktorlar maske takarak Çelebi Limanı önünde basın açıklaması yaptı. Hava kalitesinin bozulmasından rahatsız olduklarını dile getiren Balıkesir Tabipler Odası Bandırma Temsilcisi Dr. Selim Panç şunları söyledi:

"150 bin nüfuslu kent ahır gibi kokmaya başladı. Kimsenin havamızı kirletmeye, halkımızı hastalandırmaya hakkı yok. Bu insanlık suçudur. Pervasızca binlerce büyükbaş hayvan yüklü geminin şehrimizdeki limana yanaşmasına müsaade edilerek, ilçe sakinleri rahatsız edilmektedir. Solunum yolu ve kalp hastalığı olan Bandırmalıların sağlığı tehlikeye atılmaktadır."

Büyükbaş hayvan yüklü gemilerin limana yanaşmasıyla birlikte sinek popülasyonunda ciddi artışların olduğuna dikkat çeken Dr. Panç "Her ne kadar Bandırma limanının üst kullanım hakkı özel bir şirkete verilmiş olsa bile liman halkın malıdır. Ticari kaygılarla halkımızın rahatsız edilmesine ve halkımızın sağlığının bozulmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ

Bandırma Belediye Meclisi Üyesi de olan Dr. Selim Panç, oluşan kötü kokuyla ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Komisyonu'na önerge vererek, ilçede hayvan ithalatı sırasında oluşan kötü havanın çevre ve insan sağlına etkilerinin araştırılarak görüşülmesini istedi.

Bandırma Çelebi Limanı yetkilileri ise İthalatın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini bildirerek, limanın özelleştirilmesi sözleşmesinde kamu yararı maddesinin yer aldığını ve büyükbaş hayvanların da bu kapsamda ithal edildiği için her hangi bir itirazda bulunamayacaklarını kaydettiler.



Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 12.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOODHOPE Shipping
 GEMPORT A.Ş.
 İDÇ Denizcilik
 AMİRAL Maritime
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 OLAY NAUTIC
 A&G Denizcilik
 MSAM Denizcilik
 ATLAS Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim