Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gezi teknelerinde tehlike !
Mezuniyet, düğün, nişan gibi organizasyonları için kullanılan teknelerde son dönemde kapasitesinin çok üzerinde yolcu alınmasının faciaya davetiye çıkardığını belirten Sahil Güvenlik, tekne sahiplerini uyardı

Sahil Güvenlik Alo-158 hattına e-mail ve sözlü olarak gelen, İstanbul Boğazı, Adalar ve Marmara Denizi’nde yolcu taşımacılığı yapan işletmelerin kapasitelerinin üzerinde yolcu aldığı yönündeki ihbarların sayısı arttı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na bağlı gemi ve bot timleri bölgede denetimler yapmaya başladı. Denetimlerde çok sayıda tekne ve geminin fazla yolcu taşıdığı tespit edildi. Yolcuların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan gemiler cezai işlem için İstanbul Liman Başkanlığı’na bildirildi. Gemilere bin ila 5 bin TL arasında değişen cezalar kesildiği öğrenildi.

Kaptanlar takip etsin

Sahil Güvenlik Komutanlığı timlerinin denetimlerinde aşırı yolcu taşıyan gezi teknesi ve gemi kaptanlarının “Liman Başkanlığı’nın tanıdığı muafiyet kararları ve istani kararları var, bu kararlar olduğu için fazla yolcu taşıyabiliyoruz” mazeretini önü sürdüğü öğrenildi. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim imzasıyla başta İDO olmak üzere İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, İstanbul Liman Başkanlığı, İstanbul Şehir Hatları İşletmelerine, DENTUR, TURYOL gibi firmalara uyarı bilgi notu gönderildi. Yazıda firmalara ‘kaptanlarınızı eğitin ve uyarın’ denilirken, İstanbul Liman Başkanlığı’na Marmara, İstanbul Boğazı ve Adalar bölgesinde taşımacılık yapan herhangi bir gemi ya da firma için istisna ve muafiyet uygulamasının olup olmadığını da soruldu.

Fazla yolcu alan tekne seferden alıkonulur

Denizde Can ve Mal Koruma Hakkındaki Kanuna göre, taşıma haddinden fazla yolcu ve yükle yolculuk yapan gemi derhal seferden alıkonularak en yakın elverişli limana çekilir. Gemideki fazla yolcu ve yükün gideceği yere götürülmesi için gerekli bütün masraflar donatan tarafından karşılanır. Ayrıca gemi donatanına gemi ya da teknenin ağırlık ve kapasitesine göre bin ile 10 bin TL arasında cezalar kesilmesi öngörülüyor. Gemiyi kaptanına ise bu cezaların üçte biri ayrıca verilir. Geminin limana çekilmesi, limanda tutulması ve fazla yükünün boşaltılması dolayısıyla oluşan bütün masraflar ile idarî para cezaları eksiksiz olarak ödendiği veya idari para cezası tutarı kadar teminat gösterildiği takdirde gemi serbest bırakılır.



Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 16.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATA Holding A.Ş.
 CENKER Denizcilik..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 CEM Shipping
 MCS Denizcilik Na..
 DEAR B Ltd.
 KARYA Shipping & ..
 BEYA Denizcilik
 KOÇLAR Denizcilik
 AKGÜNLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim