Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Vapur değil yolcu teknesi
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Gemi Mühendisleri Odası (GMO) üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Hatları tarafından yaptırılan son vapurların İstanbul’un yapısına uygun olup olmadığını tartıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Şehir Hatları’ndan hiçbir yetkilinin gelmediği toplantıya yeni vapurların tasarımcı firmasıyla üretici firmasından yetkililer katıldı.



Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde önceki gün yapılan toplantıda konuşan “Vapurlarımızı vermiyoruz” kampanyası başkanı Dr. Cemal Beşkardeş yeni yapılan vapurların İstanbul’a uygun olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“İBB Başkanı Kadir Topbaş 2009 yılında ‘Vapurlu ulaşımı arttıracağız’ demişti. Ama öyle olmadı. Vapur nostalji değildir. İstanbullu olmanın bir aracıdır. Vapur yaygın olarak kullanılsa ucuz bir ulaşım aracıdır. Ancak bizim ülkemizde iskelelerimiz bile lokanta olarak kullanılmaktadır. Yeni yapılan vapurlara gelince bunlar çıkarma gemisi benzerinde, dar alandan yolcu indirip bindirme vapurlarıdır.
İstanbul demek boğaz demek, boğaz demek vapur demektir. Bunlar birbirinden ayrılmaz. Klasik vapur bizim için değişmez bir kültürdür.”

Yeni yapılan vapurların tasarımcılarından Gemi Mühendisi Serdar Yaraş da Şehir Hatları’nın kendilerine vapurların Beşiktaş-Üsküdar arasındaki kısa mesafede yolcu taşıyacağını belirtmesi ve şartnamedeki diğer kıstaslar nedeniyle bu tasarımları yaptıklarını belirtti.

Ancak daha sonra vapurların sadece Beşiktaş-Üsküdar hattında değil, boğaz hattında da kullanılacağı ortaya çıktı. Yaraş “Biz zaten bu tasarımların yolcu vapuru olduğu iddiasında değiliz. Biz buna yolcu teknesi diyoruz. Mevcut projede engelli yurttaşların, bebekli insanların rahatça erişimini sağlamaya dikkat ettik” dedi. Toplantıya katılan gemi mühendislerinin neredeyse tamamı yeni vapur tasarımını İstanbul’a uygun bulmadıklarını belirtti.



Kaynak: Aydınlıkgazete
Eklenme tarihi: 22.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 DALYA-H Shipping
 SARP Turizm
 YELKEN Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
 GOKTAS Yatcilik L..
 ÖZDADAYLILAR deni..
 PASİFİK Gemi Onar..
 SUNSAİL
 SERHAT Feribot A...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim