Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Kırım ve Ukrayna'daki sorunlar Zonguldak Limanı'nı vurdu
Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi ve Ukrayna’daki ekonomik krizler Zonguldak Limanı’nı vurdu. Zonguldak Limanı; Rusya’nın Kırım’a yatırım ve ticaret süresini bir yıl daha uzatması ve Ukrayna’daki ekonomik kriz sebebiyle zor günler yaşıyor. Ro-Ro gemileriyle ticaretin yapıldığı limanda, faaliyetler durma noktasına geldi. Yaklaşık 13 geminin yanaştığı limana gelen gemi sayısı ise haftada bire düştü.



Limanın coğrafik şartları sebebiyle yetersiz kalmasının yanı sıra Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerde yaşanan gelişmeler süreci olumsuz etkiledi. 10 yıllık gümrük müşaviri Mustafa Çakır, süreci şöyle özetledi:

“Limanımız Zonguldak’a yeterli mi? Coğrafi konum itibariyle tabii ki sıkıtılar var. Yalnız şu an yaşadığımız esas sıkıntı; Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinden dolayı şu an ondan mütevelli bir sıkıntı var. İşsizlik sıkıntısı yaşıyoruz. Kırım’a seferlerin iptal olması; Ukrayna’daki ekonomik kriz tabii ki Zonguldak Limanı'na da sekte vurdu. Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi direk Zonguldak Limanı'nı etkiledi. Bu yaşanan gelişmeler uluslararası bir konjonktür.”

“NARENCİYE İÇİN AKTİF BİR LİMAN”

Zonguldak Limanı’nın aktif bir liman olduğuna dikkat çeken Çakır, “Burası yaş sebze-meyve ve narenciye açısından özellikle Zonguldak Limanı aktif bir liman. Tabii ki şimdi bu sıkıntılar yaşanıyor. Kırım’da, Rusya’da ve Ukrayna’da yaşananlar süreci buraya getirdi. Eskiden Zonguldak Limanı'nda 13 tane gemi varken şu anda gemi sayısı bire düşmüş durumda. Tabii bu durum buradaki esnaf için bir kriz söz konusu. Bu sadece buradaki liman söz konusu değil. Bir zincirin halkası gibi; nakliyecisi, narenciyecisi, ihracatçısı, gümrükçüsü, müşaviri, bu bir zincirin halkası gibi. Şu anda bir kriz var. Zonguldak Limanı'nda bir kriz var. İnşallah bu krizde ayakta kalma derdindeyiz. Umut ediyoruz. Sonuçta uluslararası dünya siyasetiyle alakalı bir şey. Sonucu bekliyoruz” dedi.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 25.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MULTISERVICE Ship..
 AKGÜNLER Denizcil..
 NEGMAR Denizcilik..
 MİLLER&FLAMA Deni..
 AVRASYA Dentur
 AYNACI Denizcilik
 ULUSAL Denizcilik
 MİNERAL den. san ..
 NİYANA Denizcilik
 ÇİFÇİLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim