Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi adamlarına sınav tarihi şoku
Gemilerde çalışabilmek için yapılan sınavlardan Gemi Adamları Sınavına girmek için Türkiye’nin dört bir yanından İzmir’e gelen vatandaşlar, sınav tarihinin değişmesi üzerine mağdur olduklarını ifade etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan Gemi Adamları Sınavlarına Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, Kabotaj Bayramı nedeniyle sınavın ertelendiğini öğrenince şaşkınlık yaşadı. Kendilerine hiçbir tebligat yapılmadığını iddia eden Emre Mercan isimli vatandaş, Liman Başkanlığının Kabotaj Bayramı dolayısı ile sınav yapamayacaklarını söylediğini belirtti. İzmir’e güç bela işlerinden izin alarak geldiklerini ifade eden öğrenciler, sınav tarihinin bir sene öncesinden belirlendiğini ve tarihin Kabotaj Bayramı ile aynı güne denk getirilmesine anlam veremediklerini söyledi.



“İZMİT LİMAN BAŞKANLIĞI 'SINAVIN AKTİF' DİYOR”

Sınava girecek kişilerden 28 yaşındaki Emre Mercan, “Kocaeli’den geliyorum. 1 ve 2’sinde sınav tarihi olduğuna dair belgelerimiz var. Bugün 6.30’da indik. İzmir Liman Başkanlığının önüne geldik. İzmir Liman Başkanlığı Kabotaj Bayramından dolayı sınav yapamayacaklarını söyledi. Ben sınav belgemi gösterdim. Bize herhangi bir tebligat gelmedi, haber verilmedi. İzmit Liman Başkanlığını arıyorum onlar da sınavımın aktif gözüktüğünü ve bugün sınava girmem gerektiğini söylüyor. Ancak, İzmir Liman Başkanlığı sınavı ayın 3’üne ertelediklerini belirtiyor. Böyle bir şey olabilir mi?”

“MADDİ DURUMUM YOK SINAVA GİRMEYECEĞİM”

Yedi saatlik yoldan geldiğini ve maddi durumunun iyi olmadığını belirten Mercan, sözlerine şöyle devam etti: “Mağdur durumdayız. 7 saatlik yoldan geliyoruz. Maddi durumumuz yok, kalacak yerimiz yok. Sınava girmeyeceğiz. İzmit’e geri dönmeyi düşünüyorum. 45 TL sınav harcı yatırmıştım ama sınava girmeyeceğim. Hepimiz geldik sabah şu an mağdur durumdayız. Sınav tarihi 1 seneden önce belirleniyor, öğleden sonra sınava tabi tutabilirlerdi.”

“CEBİMİZDE PARA YOK, NİYE TEBLİGAT YAPILMADI?”

Sınava Trabzon, Samsun, Uşak, Bursa gibi illerden gelenler olduğunu ve kendisinin de Balıkkesir’den geldiğini belirten Taner Mert de, şunları söyledi: “Mağdur durumdayız. Balıkkesir’den geldim. Yani ne yapacağımızı bilmiyoruz, cebimizde para yok. Otele gitsek, otel 150 TL istiyor. Neden tebligat yapılmadı? Mağdur durumdayız. Ben mecbur gireceğim sınava. Biz de denizden kazanıyoruz ekmek paramızı mecbur yani.”



Kaynak: İHA
Eklenme tarihi: 02.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ


Rezillik diz boyu
Rezillikten başka bir şey değil. Sınav tarihi belirlenirken 1 Temmuz kabotaj bayramı henüz ilan edilmemişmiydi, bilinmiyor muydu, niye başka bir gün belirlenmedi? veya niye erteliyorsunuz.. Vatandaşı düşünen yok, yaptım oldu zihniyeti işte. Yazıklar olsun

Yazan: Vatandaş - 3.07.2015 04:43:00


Burası Türkiye
Burası Türkiye. Şaşırmamak lazım. Bir ülkenin cumhurbaşkanı ve bakanları armatör olursa o ülke denizcisinin vay haline...
Yazan: Hüseyin Akgün - 2.07.2015 16:09:17




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÜÇEL Denizcilik A..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 ATİPOST Turizm Lt..
 KALAMIŞ Denizcili..
 DALYAN Denizcilik
 KARE Eğitim Ltd v..
 ATA Holding A.Ş.
 BOCA Denizcilik v..
 SELMAR Denizcilik
 TOPKAPI GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim