Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Girne Üniversitesi Denizcilik ve Havacılık ağırlıklı 4 bin öğrenciye eğitim verecek
Girne Üniversitesi’nin Girne’de inşası devam eden yeni kampüsü tamamlanmak üzere. Üç fakültenin yer aldığı ana bina ile yurt binaları tamamlanırken, Rektörlük ve Öğrenci İşleri binasının yapımı da tamamlanmak üzere.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 20 Temmuz’dan itibaren yeni kampüse geçişin başlayacağı Girne Üniversitesi’nde halen 700 öğrenci eğitim görmektedir. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yeni alınacak 400 öğrencisi ile birlikte binin üzerindeki öğrenciye eğitim verecek olan Girne Üniversitesi modern mimarisi, eğitim ve araştırma olanakları, sosyal ve sportif imkanları ile öğrencisine en iyi hizmeti verecektir. Girne Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı ile birlikte Girne’de yerini olacaktır.

Projelendirme çalışmalarına 2013’ün ilk aylarında tamamen üniversitenin kendi mimar ve mühendisleri tarafından başlanan Girne Üniversitesi kampüsü, Kıbrıs’ta iz bırakmış uygarlıkların kültür öğelerine atıfla tasarlanan ve hayata geçirilen modern mimarisiyle dikkat çekiyor.



Girne’nin en gözde sahillerinden birinde inşa edilen Girne Üniversitesi kampüsünde, üç fakülte binası, akademik ve idari personel binaları ile öğrenci sosyal alan ana binalarının inşaatı tamamlandı. Rektörlük binasının ise Temmuz ayının sonuna kadar hizmete girmesi planlanıyor. 65 dekar arazi üzerinde kurulan ve 21,000m2 kapalı alanı bulunan kampüste, havacılık ve denizcilikle ilgili en kapsamlı eserlerin bulunduğu kütüphane, spor tesisleri, yemekhane, konferans ve sergi salonları, derslikler, laboratuvarlar, simülatör üniteleri, idari ve akademik binalar bulunuyor. 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren öğrencileri ile buluşacak olan kampüste, havacılık ve denizcilik ağırlıklı 4 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında 4,000 öğrenciye eğitim verilecek. Yurt imkanları ile de dikkat çeken kampüs alanında öğrencilere çeşitli konaklama seçenekleri sunuluyor. Üniversiteye bağlı 4 yıldızlı Park Palace Oteli’nin yanısıra öğrencilerin her türlü rahatlığı düşünülerek tasarlanmış misafirhane ve lüks yurtlarda öğrencilere farklı konaklama olanakları sunuluyor.

Denizcilik odaklı eğitimin fiziksel altyapısının tüm detaylarıyla düşünüldüğü ve hayata geçirildiği kampüste, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği’nde mekanik termik sistemlerin ve gemi makinelerinin, güç dağılımları, elektrik sistemleri, otomatik kontrolleri ile ilgili beceri kazandıran Hidrolik Pinömatik Laboratuvarı, tüm seyir koşullarını canlandırarak STCW ve IMO kurallarına uygun Arpa –Radar (Auotomatic Radar Plotting Aids) Eğitimi verilen Arpa Radar Simulatörü, Küresel Deniz Tehlike ve Güvenlik Haberlesme Sistemi çerçevesinde STCW ve IMO model kursu önerilerine uygun olarak denizde haberleşmeyi uygulamalı olarak öğreten GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System) Simulatörü, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği’nde karşılaşılabilecek mekanik ve elektrik ile ilgili sorunların çözümünü simülasyon ortamında uygulamalı olarak öğreten Makine Simulatörü, tanker operasyonu ile ilgili uluslararası emniyet kurallarını, deniz kirliliği önleme kurallarını, ballas operasyonu, tank temizliği, gas free ve yük hesaplamaları ile ilgili konuları öğretmek için kullanılan Tanker Simülatörü ve Can Filikası Platformu bulunuyor.

Girne Üniversitesi kampüs alanında temel derslerde kullanılabilecek Fizik ve Kimya laboratuvarları, özellikle uçak mühendisliğinin teknik çizim ve CAD/CAM derslerinde kullanılacak bilgisayar laboratuvarı, 3-D printing işlemleri yapılabilecek hızlı prototipleme (rapid prototyping) laboratuvarı, çeşitli CNC makinalarının bulunduğu teknoloji laboratuvarı, Mekanik laboratuvarı, aerodinamik laboratuvarı ve öğrencilerin daha ilk yıllarda tasarımlarını gerçekleştirmek için kullanabileceği imalat atölyeleri, pilotluk eğitiminde kullanılacak EASA onaylı FNPT II uçuş simülatörü ve uçuş eğitim organizasyonunun PPL, CPL eğitimlerinde kullanılacak dört adet eğitim uçağı yer alıyor.

Girne Üniversitesi Kampüsü kendisini sahile bağlayan rıhtımı ve rıhtımda demirli MY TEAL Araştırma Gemisi ile Girne’nin denizcilik kültürünün simge mekanlarından biri olarak yükselirken, havacılık eğitimi için bünyesine kattığı eğitim uçakları ve simülasyon merkezleri ile Girne’ye ve Kıbrıs’a havacılık alanında geliştireceği vizyonda önemli bir fiziki altyapı sağlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İlkay Salihoğlu “Kıbrıs’ta yüksek öğrenimin fiziki altyapısının gelişmesi bağlamında çok önemli bir eseri Girne’ye kazandırmanın kıvancını yaşıyoruz. Günsel Ailesi’nin eğitimdeki 35 yıllık birikimin aktarılacağı Girne Üniversitesi, hem kendi vizyonuna hem de Girne’nin doğasına ve şehir dokusuna uyumlu mimarisiyle adamızdaki yüksek öğrenimin fiziksel altyapısında önemli bir ilki daha gerçekleştirmektedir. Girne Üniversitesi kampüsü akademik ve idari binalarının yanısıra öğrencilerin sosyal alanları, peyzaj ve rekreatif düzenlemeleri, simülasyon üniteleri ve rıhtımı ile de denizcilik ve havacılık kültürünün Girne’deki simgesi olacak, Girne Üniversitesi kampüsü ve eğitimi ile Girne’ye çok yakışacak”. dedi.


Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 08.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEVMAR Denizcilik..
 ADATEPE Denizcili..
 SETA Denizcilik v..
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 ATN DENİZCİLİK SA..
 PENNON Yat
 İSKENDERUN Deniz..
 DALSAN Liman İnşa..
 HASRETLER Gemicil..
 FORSA Uluslararas..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim